Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Öğrencilere sağduyu çağrısı

12 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı İçişleri Bakanı Muammer Güler, üniversitelerdeki olaylarla ilgili polis olarak her türlü önlemi aldıklarını belirterek, "Ben bütün öğrencilerimizi, herkesi itidalli olmaya, bu konuda sağduyu olmaya davet ediyorum.

İçinde bulunulan hassas bir durum var, herkesin sağduyulu davranması süreciyle, anlayışla sürdürüleceğine inanıyorum." dedi.

İçişleri Bakanı Güler, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Türkiye Engelliler Spor, Yardım ve Eğitim Vakfı arasında yapılan "İşbirliği ve Yardım Protokolü" imza töreni sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Diyarbakır Dicle Üniversitesi başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde yaşanan olaylarla ilgili bir soruya Güler, son dönemlerde çeşitli üniversitelerde, mevzi olarak nitelendirilecek öğrencilerin, karşıtlı görüşlü olduğunu iddia eden gruplar arasındaki, harp seviyesine ulaşan, protestoya ulaşan olayların olduğunun görüldüğünü ifade etti.

"TEDBİRLERE DEVAM EDİYORUZ"

Emniyet teşkilatının üniversitelerin içinde rektörlüklerin talebi, üniversitelerin dışında da genel emniyet tedbirlerini sürdürerek, bu konudaki gerekli tedbirleri aldıklarını anlatan Güler, "Ben bütün öğrencilerimizi, herkesi itidalli olmaya, bu konuda sağduyu olmaya davet ediyorum. Polis olarak biz her türlü önlemleri sürdürüyoruz. Abartılı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Herkesin bu konuda duyarlı davranması, siyasiler başta olmak üzere bu konuda öğrencilerimize, bu çekişmenin yansıtılmaması gerektiğini düşünüyorum. Tedbirler almaya devam ediyoruz. İçinde bulunulan hassas bir durum var, herkesin sağduyulu davranması süreciyle, anlayışla sürdürüleceğine inanıyorum. Farklı algılar yaratılmaya çalışılıyor. Herkesin belli sorumluluklar göstermesi gerektiren süreçtir. Bu sürecin bu anlayışla devam ettirilmesi halinde geleceğimizi daha güvenli daha huzurlu hem de kalıcı bir barış ortamını sağlayabileceğini inanıyoruz." diye konuştu.

AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırılarla ilgili son durumun sorulması üzerine ise Bakan Güler, "Bu konudaki araştırmalarımız devam ediyor. Polis teşkilatımızın bu konudaki becerisini, hassasiyetini biliyorsunuz. Polisimiz, birçok konuyu aydınlattı bu konuyu da aydınlatacak. Konunun uluslararası boyutu da var. Başka ülkelerde bulunan ve daha önce bu tür olaylara karışan kişilerin haklarında yakalama kararları var. Onları da yurt dışında takip ediyoruz. Bu konudaki araştırmalarımızın hassasiyetle sürdüğünü belirtmek isteriz." şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı