Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Lale festivali

2 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Nisan ayı boyunca devam edecek olan 8. İstanbul Lale Festivali, “Lale Zamanı Sergisi” ile başladı.

Lale Zamanı Sergisi’nin açılışına, tezhip sanatçısı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Münevver Üçer, tezhip sanatçısı Reyhan İsen, kalemişi sanatçısı MSGSÜ Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Kaya Üçer, İbrahim Karahayı, heykeltıraş Hüseyin Suna katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Münevver Üçer, “Tezhip sanatı artık kağıttan heykele doğru bir dönüş yaptı. Bu bizim iki yıllık bir emeğimiz. Ben acizane tezhip sanatını 21. yüzyıla taşıyarak onları tablo haline getirmeye çalıştım. Bunları yaparken zarafetini, inceliğini, ihtişamını yeniden vurgulamaya çalıştık. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştık” dedi.

Lale Zamanı Sergisi, Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde 1-12 Nisan tarihleri arasında sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı