Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Hastanede tanışıp evlendiler

19 Şubat 2013 Salı günü yayınlandı Balıkesir'de böbrek yetmezliği sebebiyle bağlandıkları diyaliz ünitesinde tanışan Hasan Sözen (34) ile Özlem Zorlu (34) hayatlarını birleştirdi.

Maddi durumları kötü olan kimsesiz iki gencin evlilik masrafları, hastane personeli tarafından karşılandı. Bağ-Kur'dan malulen emekli olan ve 450 lira maaş alan Sözen, hayırseverlerden yardım bekliyor. Balıkesir Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 1,5 yıldır diyalize giren Zorlu, burada Sözen'le tanıştı. Hastane personelinin çabasıyla iki genç, aynı seansta tedavi görmeye başladı.

Bir süre sonra birbirini beğenen gençler evlenme kararı aldı. Bunu Diyaliz Ünitesi Sorumlu Hemşiresi Fatma Koç'a anlatan gençler, olumlu cevap alınca evlilik hazırlıklarına başladı.

Maddi durumları kötü olan iki gence, hastane personeli ve birlikte diyalize girdikleri hastalar destek oldu. Toplanan paralarla ev eşyaları alındı, düğün masrafları karşılandı. Daha sonra da davetiyeler basılarak düğün yapıldı. Sorumlu Hemşire Koç, hastane personeli olarak böyle bir olaya vesile oldukları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Tedavi için önce Hasan Sözen'in geldiğini anlatan Koç, "Daha sonra Özlem kardeşimiz geldi. İkisi de gençti, kimsesizdi. Tanıştılar. Biz de aynı anda tedavilerini yapıp kaynaşmalarını sağladık. İkisi de birbirini çok beğendi, daha sonra evlenmeyi düşündüler ancak zorlanacakları için karasız kaldılar. Kendilerine her türlü desteği vereceğimizi söyledik. Ev eşyaları dahil her türlü ihtiyaçlarını karşıladık. Sonunda bu mutlu güne hep birlikte geldik. İnşallah hayat boyu mutlu olurlar." dedi.

Damat Sözen'in, kendisine güvenen çok farklı bir insan olduğunu belirten Fatma Koç, "Hasan kardeşimiz, muhtaç maaşı almayı kabul etmedi. Daha önce Bağ-Kur'a bir miktar prim yatırmış. Kredi çekerek tamamını ödeyip malulen emekli oldu. Şu anda 450 lira maaş alıyor. Özlem kardeşimize de özürlü maaşı bağlatmak için gerekli girişimlerde bulunacağız. Hayırseverlerimizin desteğiyle inşallah daha mutlu olacaklarına inanıyorum." diye konuştu.

Özlem Zorlu ise yaklaşık 1,5 yıldır diyalize girdiğini ifade ederek, "Zonguldak'taki sığınmaevinden Balıkesir'e gönderildim. Burada Hasan'la tanıştım. Bir süre sonra destekçilerimizin de önerisiyle evlenmeye karar verdik. Çok mutluyum. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Damat Sözen da bir yıldan beri diyalize girdiğini, hastanedeki doktor ve çalışanların desteğiyle eşiyle tanıştığını anlattı: "Hayalimdeki evlilik gerçek oldu. Çok mutluyum. Hastane personeli, bize kimsenin yapmayacağı desteği verdi. Hepsinden Allah razı olsun. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı