Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Genel af ve ev hapsi yok

7 Ocak 2013 Pazartesi günü yayınlandı Başbakan Erdoğan, İmralı ile yaşanan sürece ilişkin net mesajlar verdi. Erdoğan, "Teröre bulaşmış olanlara genel af asla ve İmralı'ya ev hapsi asla söz konusu değil" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gabon, Nijer ve Senegal'i kapsayan gezisi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,''Şu anda yeni bir süreç söz konusu değil, devam eden bir süreç var. Daha önce'Terörle mücadele, siyasetçiyle müzakere ederiz' dedim. Şu an gündemimizde Oslo yok'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Bizim bütün gayretimiz terörle mücadelede başarılı olabilmek, ülkemize huzur ve refahı tam manasıyla 4 bir köşesine getirebilmek. Bu konuyla ilgili olarak da olayın bizim açımızdan iki ayağı var. Bir, devlet ayağıdır. İki, siyaset ayağıdır. Ama bunu bilmeyen anlamayanlar var. Siyasetle hükümetle veya hükümet etmeyle devleti yönetmeyle devlet mekanizmalarının çalıştırılması arasındaki inceliği ayırt edemeyen siyasetçiler var. Biz bu inceliği koruyarak bir yol takip ediyoruz. Burada da daha önce başladığımız bir süreci devam ettirmenin gayreti içerisindeyiz. Bu konuyla ilgili yurt içi ve yurt dışında daha önce hükümet ederken, siyasetin enstrümanları vardır ve bunları da kullanır. Bu konuda da en önemli enstrüman her zaman için istihbarattır. Şu an gündemimizde Oslo yok. Bunun önünü kapamanın anlamı yok.Hassasiyet ve incelikleri görmemiz lazım. El ele verebilirsek başarılı oluruz.

İMRALI'YA EV HAPSİ KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Bildiğiniz gibi bu yeni başlamış bir süreç değil. Bu devam eden süreç içerisinde de dürüst samimi davranacaklarsa bizim ekibimiz hazırdır, hazırlıklıdır. Meclis bugüne kadar defaetle bilgilendirilmiştir. Hatırlayın, kapalı oturum da yaptık. Her şeyi rahat konuşalım diye kapalı oturum yapıyoruz. Şuanda yeni bir süreç söz konusu değil. Devam eden bir süreç var. 4. Yargı paketi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. En kısa sürede Meclis'e getirme suretiyle onu da çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Teröre bulaşmış olanları burada bağışlayan genel af asla söz konusu değildir bununda bilinmesini istiyorum. İmralı gibi ev hapsi asla söz konusu değildir. AK Parti iktidarında böyle bir şey olamaz.






HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı