Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Jet hızıyla müebbet

2 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı Adana'da şiddet uyguladığı için kendisinden ayrılan nikahsız eşini karakola giderken domdom kurşunu ile öldürdüğü iler isürelen bir kişiye, "kasten insan öldürme" suçundan ömür boyu hapis cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre olay 28 Eylül 2012, Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent Beldesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Çiftliklerde çalışan Hacı Demirtaş 9 ay önce Doğankent Beldesi'ndeki Kadıköyde oturan Hülya Işık ile nikahsız olarak evlendi. Çift, Yunusoğlu Köyü'nde oturmaya başladı.

Demirtaş, eşi Hülya'ya şiddet uygulamaya başlayınca araları bozuldu. Dayaktan bıkan Hülya Işık, kocası hakkında 2 kez savcılığa suç duyurusunda bulundu. Koca hakkında 2 ayrı dava açıldı. Hacı Demirtaş, eşinin parasını çaldığını ileri sürerek şikayetçi oldu. Ancak savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Bu arada Adana 7. Aile Mahkemesi 22 Haziran 2012 tarihinde Hülya Işık hakkında 2 ay süre ile koruma kararı vererek bu süre içerisinde şüphelinin kadına yaklaşmamasını kararlaştırdı. Kadıköy Köyü'nde oturan annesi Havva'nın evine sığınan talihsiz kadının koruma süresi Ağustos ayının ortalarında doldu. Hacı Demirtaş, nihaksız eşinin bulunduğu evin önüne giderek, "Seni öldüreceğim. Kimse kurtaramayacak" diye tehditte bulundu. Hülya Işık, jandarmayı çağırınca öfkeli adam kaçtı. Talihsiz kadın, öğlen saat 12.45'te şikayet ve koruma süresini uzatmak için evden çıktığı sırada, bahçede pusuya yatan eşinin pompalı tüfekli saldırısına uğrayarak yaşamını yitirdi. Olaydan sonra şahıs saklandığı bir evde jandarma baskınıyla yakalanarak adliyeye sevk edildi. Bir süre sonra mahkeme süreci başladı.

Adana 9.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada kendini savunan tutuklu sanık, Demirtaş, "Nikahsız düğün yaparak evlendik. Ancak eşim evi terk edip, annesinde kalıyordu. Bu yüzden sorun yaşıyorduk. Olay gecesi konuşmak için gittiğimde evden erkek çıktığını gördüm. Tahrik edici davranışları vardı. Aldatıldığımı düşündüğüm için öldürdüm. Pişmanım" dedi.

Sanığın anlattıklarının yalan olduğunu söyleyen Hülya Işık'ın annesi Hava Işık ise "Evden çıktığını söylediği erkek diğer damadımdı. Kızıma sürekli şiddet uyguluyordu. Bu yüzden evini terk edip, yanıma gelmişti. Olay tarihinde tehdit ettiği için karakola gidiyorduk. Evin bahçesinde kızımı öldürdü. Cezalandırılsın" diye konuştu.

Mahkeme, savcının ağırlaştırılmış müebbet hapis istediği sanığı "Kasten öldürmek" suçundan müebbet hapisle cezalandırdı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı