Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çine Çayı'nda kirlilik Haberi 

26 Mart 2012 Pazartesi günü yayınlandı Aydın Ovası’na hayat saçan Çine Çayı, çevreye duyarsız kişi ya da kurumların bıraktığı atıklar nedeniyle ölüm saçmaya başladı.

Yaklaşık 3 gündür adeta kapkara akan çaydaki kimyasal ve zehirli atıklara dayanamayan binlerce balık telef oldu. Vatandaşların şikayetlerine rağmen, Çine çayının halen simsiyah akmaya devam ettiği görüldü.

Büyük Menderes Nehrini besleyen en önemli akarsulardan biri olan Çine Çayı yaklaşık bir haftadır simsiyah akıyor. Bölgedeki zeytinyağı fabrikalarının karasularını Çine Çayı’na bırakması neticesi oluştuğu belirtilen kirlilik ve balık ölümleri duyarlı vatandaşların tepkisine neden olurken, çay günlerdir adeta zehir taşıyor. Yıllardır olta balıkçılarının en önemli avlak alanlarının başında gelen Çine Çayı’ndaki binlerce irili ufaklı balık ölerek çay kenarlarına vurmaya başladı.

Balıkların zehirlenmeden dolayı öldüğü tahmin edilirken, olay çaydan balık tutmaya gelen vatandaşların kötü manzarayı görmesi ile ortaya çıktı.

“ÖNCEDEN PİKNİK ALANIYDI, ŞİMDİ KOKUDAN DURULMUYOR” Geçen yıllarda bahar mevsiminde çok sayıda vatandaşın piknik yapıp hoşça vakit geçirdiği Çine Çayı’ndan şimdi ölen balıklar ve çaydaki kimyasal atıklar nedeniyle kötü kokular yayılmaya başladı.

Çaya bırakılan ağır kimyasallar nedeniyle çaydaki bütün canlıların öldüğünü belirten Haşim Şengüler isimli vatandaş, yetkililerin sık sık yaşanmaya başlayan bu sorunu çözmelerini istedi. Çevre sakinlerinin şikayetine rağmen, Çayın bir haftadır fabrikalardan bırakılan atıklar nedeniyle bu şekilde simsiyah aktığı belirtildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı