Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tır sürücüleri Cilvegözü yerine Habur sınır kapısına yönelince uzun kuyruklar oluştu

21 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı Suriye’ye üzerinden Ortadoğu ülkelerine yük taşıyan Türk TIR şoförleri, Suriye’deki olaylardan dolayı Habur Sınır Kapısı’na yöneldi.

Daha önce Hatay 'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Cilvegözü Sınır Kapısı 'nı kullanan şoförler, Suriye 'deki olaylar yüzünden Habur Sınır Kapısı 'na yöneldiklerini ifade etti.

TIR 'ların İpek Yolu'nun bir şeridini işgal etmesinden dolayı Cizre ile Silopi arasında trafik tek şeritten sağlanıyor. Daha önce Suriye güzergâhını kullandıklarını ifade eden TIR şoförü Hasan Kılıç, “Hatay 'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Cilvegözü Sınır Kapısı 'ndan gidip geliyorduk. Bu Suriye 'deki olaylar yüzünden dolayı Habur Sınır Kapısı 'na yöneldik. Orada yaşanan olaylarda 4 şoför arkadaşımı kaybettim. Oradaki can güvenliğimiz olmadığı için Habur Sınır Kapısı 'na yöneldik. Ama burada da yoğunluk var. Yaklaşık bir hafta bu tarafta kuyrukta bekliyoruz ve diğer tarafta da bir hafta kalıyoruz. Böylelikle 15 gün yollarda kalıyoruz.” dedi.

“KUYRUKTA CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”
'Kuyrukta can güvenliğimiz yok. ' diyen Ali Kılıç ise şöyle konuştu:
“Şanlıurfa 'dan geliyorum. Irak 'a gideceğim. Yaklaşık 10 gün sırada kalıyoruz. Burada çok sıkıntı çekiyoruz. Ayrıca burada fazla beklediğimiz için şirketler tarafından cezalar kesiliyor. Kuyrukta beklerken mazotumuz çalınıyor diğer eşyalarımız çalınıyor.“

Başka bir şoför Yusuf Ören ise “Hatay 'dan geliyorum. Irak 'ın Süleymaniye kentine gideceğim. Bugün üçüncü günümüz. Böyle giderse 10 gün daha kuyrukta kalacağız. Kuyrukta çok sıkıntı çekiyoruz. Su ve ekmek yok. Özellikle geceleri hırsızlık olayları oluyor. Biran önce bu kuyruğun bitmesini istiyoruz. Yetkililerden bu konuda yardım istiyoruz.” diye konuştu.

Eskişehir 'den geldiğini ifade eden Ahmet Arsu da “Bu kuyrukta çok sıkıntı çekiyoruz. Burada can güvenliğimiz yok. Sabaha kadar uyuyamıyoruz. Nöbet tutuyoruz. Eğer Cizre 'de fiş verilseydi şimdi kendi evimizde olacaktık. Ne zaman bize sıra gelirse o zaman gelip diğer tarafa gidecektik.” şeklinde konuştu.

Şoför Mehmet Sait Buzveren, “Bizim tek isteğimiz Cizre 'de bize fiş versinler. Şu anda burada kuyruğa girmişiz. Aşağı yukarı 20 kilometre kuyruk oluşmuş. Burada sollama yapan var. Haksızlık oluyor. Araçlarımızda eşyalarımız var. Hırsızlar gelip geceleri çalıyorlar. Buna bir önlem alınmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Karaduman da duygularını şöyle dile getirdi: “Genellikle İskenderun 'dan demir-çelik getirip götürüyoruz. Irak 'a gidip gelene kadar 15 gün yollarda kalıyoruz. Burada haksızlık da oluyor. Biz burada kuyrukta bekliyoruz. Bazıları sollama yapıp gidiyor. Hiç kimse sollama yapmasın. Biz bu durumda çok mağdur oluyoruz. “


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı