Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gürbetçi, parti başkanlığına aday

27 Şubat 2012 Pazartesi günü yayınlandı Hollanda'daki işçi partisi PVDA'nın eski lideri Job Cohen'den boşalan parti başkanlığı koltuğuna adaylık başvuruları hızla devam ediyor.Martijn van Dam, Diederik Samsom ve Ronald Plasterk'den sonra bir adaylık kararı da Türk kökenli politikacı Nebahat Albayrak'tan geldi.

Albayrak, mevcut hükümetin gidişatının sadece sorun oluşturduğu düşüncesinden hareketle her gün artan işsizlik probleminin önünü alabilmek için başkan olma kararını verdiğini ve bunun arkasında duracağını açıkladı. Utrecht parti delegelerinin toplantısında adaylığını koyduğunu açıklayan Albayrak, 15 yıldır bilfiil politikanın içerisinde bulunduğunu belirterek mücadeleye devam kararlılığını dile getirdi.

Albayrak, yaptığı konuşmada PvdA olarak bir buçuk yıl içinde bir alternatif olmayı başaramadıklarını belirterek, 'Neden diye sorarsanız, her gün Hollanda'da işsizlerin sayısı artıyor. Geleceği hakkında kaygısı artan o kadar çok aile var ki, son bir buçuk yıldır bu sağ azınlık hükümetin başladığından beri hep yanlış kararlar gördük. Ailelere, az gelirlilere, özellikle de Wilders Partisi PVV desteği içinde Hollandalı uyruklu olmayanlara çok kötü yüklenildi. Bunu herkes görüyor. Beni utandıran sonaraştırmalarda, Avrupa'da en kötü giden ekonomiler listesinde yer aldık. Bu ülke için ciddi bir tehdit. Bunu durdurmamız gerekir. Merkez ileri görüşlü, geçmişe bakmayan bir hükümete ihtiyacımız var. Ve PvdA'ya baktığımızda son bir buçuk yıl içinde biz buna bir alternatif olmayı başaramadık. İç sorunlarımızdan dolayı, Job Cohen'in siyasi arenada iradeli olmasına rağmen yumuşak kalmasından dolayı ' şeklinde konuştu.

55 bin PvdA üyesinin kendileri için bir karar alacaklarını ve dört adaydan birini seçeceklerini belirten Albayrak, 'Eğer başkan seçilirsem ilk yapacağım iş meclis grubundaki 30 kişinin kabiliyetlerini, iddialarını ve arzlarını kesinlikle bir araya getirmek. Çünkü orada çok kaliteli insanlar var. Ve o yumruğu göstermemiz gerekiyor. Ancak PvdA tekrar sağlam olursa, insanların güvenini kazanırsa biz o pozisyona gelip bu hükümeti düşürme fırsatını bulacağız. Bu adaylık benim için çok gurur verici olay. 55bin PvdA üyesi kendileri için bir karar alacaklar ve dört adaydan birini seçecekler. Daha mücadele bitmiş değil. İlk önce kendi meslektaşlarımla bu mücadeleye katılım kazanmaya çalışacağım. Liderlik konusunda çok iddialıyım. Yapabileceğimden çok eminim. Parti üyelerini de ikna etmeye çalışacağım. Önümüzdeki iki hafta içinde ülkenin üç yerinde farklı toplantılar olacak ve adaylar yarışacaklar. Planlarımız, Hollanda'da yaşayan insanlar için alternatifimiz bolca var. Bunu yıllardır hazırladık. Ve yarıniktidara gelirsek zaman kaybetmeden yürürlülüğe koyarız. Onun için sağlam bir PvdA için benim gibi insanların çok çalışması gerekiyor. Birinci olsam da olmasam da bu mücadelem devam edecek ' dedi.

Yabancı kökenli bir kadın olmasının ekstra destek oluşturma ihtimalinin kendisine sorulduğunu kaydeden Albayrak, 'Bunun için şu an bir şey söylemek mümkün değil. Muhakkak bunun etkisi olacak. Etrafıma bakındığımda özellikle yabancı göçmen uyruklu olmam, tabii ki birçok insanın hoşuna gitmiyor. Yani bunu sosyal medya ve twitter'da falan göreceksiniz. Oldukça üzücü, hatta ırkçı söyleşiler ve deyimler ortaya çıkacak. Ve olur ise, ki olduğundan eminim, daha da artacak. Yani kişiliğime, aileme, herkesemutlaka saldırılar başlayacak. Ama olsun diyorum. Çünkü Hollanda'yı son yıllarda ne noktaya getirdiğimizi gösterelim. Benim gibi Hollanda için çalışan son 10 ila 15 yıldır mücadele veren insanlara bu yapılıyor ise, benim hakkımda bunlar söyleniyorsa, yeni gelen insanlardan ne bekleyeceksiniz? Yani onlara, 'Çalış, kazan, lütfen yani oturma. Bu ülke için, bu ülkeye katkıda bulun. Kendini geliştir. İmkanlardan faydalanan' derken insanlar karşılarında ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar kabul edilmedikleri birülke görecekler. Ben bunu her zaman kendime siyasi bir hedef olarak aldım. Aslında yapmak da çok zor değil. Ben çok severek yapıyorum siyaseti. Hollanda genelinde kabul edilen bir siyasetçi olduğumdan eminim. Amaçlarım ve hedeflerim belli. Kimliğim zaten belli ' ifadelerini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı