Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gito yaylası ilgi odağı

16 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında yer alan 2400 rakımlı Gito Yaylası, eşsiz güzellikleri ile doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Turizmin çeşitlendirilmesi kapsamında ön plana çıkarılmak için Son yıllarda çeşitli aktivitelerin düzenlendiği Doğu Karadeniz yaylaları, şehrin stresli yaşantısından uzaklaşmak, serin havada, doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlere alternatifler sunuyor. Doğa tutkunları yaylalarda kamp kurabiliyor, tracking ve foto safariye katılabiliyor, başta kuş olmak üzere çeşitli hayvan türlerini gözleyebiliyor.

Vadiye çöken sisi, yemyeşil doğası ve karlı doruklarıyla yüce dağların barındırdığı güzellikleri görmek için yaylaları her yıl aralarında dağcı ve fotoğraf sanatçısının da bulunduğu çok sayıda turistler ziyaret ediyor. Bu yaylalardan biri de Çamlıhemşin yakınlarındaki Gito Yaylası.

Doğu Karadeniz'de en güzel manzaraya sahip yaylalardan biri olarak gösterilen Gito'dan açık havalarda hem fırtına vadisini hem de Kaçkarlar'ın görkemli manzarasını seyretmek mümkün.

Kaçkar Dağcılık Kayak Rafting ve İhtisas Spor Kulübü tarafından Gito Yaylası'na hafta içinde düzenlenen doğa gezisine yerli turistlerden oluşan 20 kişilik grup katıldı.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçe merkezinden 2 saat süren yolculuğun ardından grup, 2400 rakımlı yaylaya ulaştı. Burada kamp kuran ekip üyelerinin bazıları foto safariye katıldı.

Toplam 4 saatlik yürüyüşün ardından Badara Yaylası'na da giden ekiptekiler, eşsiz manzaranın tadını çıkardı, bol bol fotoğraf çekti.

Kaçkar Dağcılık Kayak Rafting ve İhtisas Spor Kulübü Başkanı Mehmet Emin Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yöreyi tanıtmak için zaman zaman çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Doğa gezilerinine devam edeceklerini ifade eden Ayhan, ''Yaylaların sunduğu güzellikleri doğa sevenlere tanıtmak için faaliyetler düzenliyoruz. Bu kapsamda gezilip görülmesi gereken, ihtişama sahip olan en güzel yaylalarımızdan biri olan Gito Yaylası'na gezi düzenledik'' dedi.

Gito Yaylası'ndan vadiye çöken sisin çok güzel göründüğünü vurgulayan Ayhan, şöyle devam etti:

''Gito Yaylası doğa yürüyüşü yapmak ve dinlenmek için ideal bir yer. Bölgemizde alternatif turizm faaliyetlerinin yapılabileceği alanları doğa sevenlerimize tanıtıyoruz. Eşsiz güzelliklere sahip Gito Yaylası yerli ve yabacı turistlerin ilgisini çekiyor. Doğayla baş başa vakit geçirmek, foto safariye katılmak, tracking yapmak ziyaretçilerin oldukça hoşuna gidiyor. Buradan iyi duygularla ayrılırken, yeniden geleceklerini belirtiyorlar, böyle de oluyor. Yörenin güzellikleri kulaktan kulağa yayılıyor. Eskiden yöreyi ziyaret eden pek çok turist bir süre Sonra birkaç arkadaşı ya da akrabası ile birlikte geri geliyor.''

Yayıncı: Murat Kaban


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı