Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Milli sporcular Tarabya'da

10 Eylül 2012 Pazartesi günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, kendi himayesinde yürütülen "81 İlden 81 Yıldız Projesi"nin 2009 Van, 2009 Eskişehir ve 2012 Ankara yıldızı olan ve olimpiyatlarda gümüş ve Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya alan milli sporcular Nur Tatar, Gamze Bulut ve Kübra Kegan'ı İstanbul'daki Tarabya Köşkü'nde ağırladı.

2012 Londra Olimpiyatlarında Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran tekvandocu Nur Tatar, atlet Gamze Bulut ve Voleybol Avrupa Genç Kızlar Şampiyonu olan Türk Millî Takımında forma giyen Kübra Kegan, Hayrünnisa Gül’ün konuğu oldu. Millî sporcular ile İstanbul Tarabya Köşk’ünde bir araya gelen Hayrünnisa Gül, yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede Türkiye'ye madalya kazandıran sporcuları tebrik etti.

Konuk ettiği sporcuların 81 İlden 81 Yıldız Projesi’nin bir parçası olduğunu ve bunun için de ayrıca gurur duyduğunu söyleyen Hayrünnisa Gül, "Bizim 81 İlden 81 Yıldız Projesi’ne başlarken ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Siz beni o kadar gururlandırdınız ki… Sizler diğer çocuklara da örnek olacaksınız. Nice 81 yıldızlar çıkacak. Biz sadece bir tohum attık. O büyüyüp yeşerecek inşallah. Yeşeriyor da gördük, koca dev ağaçlar olacak. Bu gördüğünüz ağaçlar bize önceki nesilden armağan. Sizler de ülkemizin armağanı olacaksınız gelecek nesillere..." diye konuştu.

Uluslararası yarışmalarda elde edilen başarıların birçok gence örnek olacağını ve kendilerine özenip spora başlayacağını ifade eden Bayan Gül, "Daha nice çocuklarımız, gençlerimiz inşallah madalyalar alsın. Bir ülkeyi temsil etmenin en güzel yolu budur gerçekten. Bir ülkenin bundan daha iyi PR’ı olamaz" dedi.

Türkiye'ye madalya kazandıran sporcular ile birlikte atlet Gamze Bulut ve Aslı Çakıralp’in 1500 metre yarışını bir kez daha izleyen Gül, tüm Türkiye gibi yarışı izlerken her seferinde gururlandığını ve duygulandığını söyledi.

Gamze Bulut ise yarışı izlerken aynı heyecanı hissettiğini ifade etti.

TARABYA’DA KONAKLADILAR
Olimpiyat Köyü’nde Gamze Bulut ve Aslı Çakıralp ile aynı odayı paylaştığını söyleyen Nur Tatar final yarışlarının heyecanını beraber paylaştıklarını ve birbirlerine madalya almak için söz verdiklerini söylerken, "O gece heyecandan hiç uyuyamadık. Madalyayı aldıktan sonra ise iki gün her yerim ağrıdı. Yataktan zor kalktım. O kadar çok sorumluluk hissediyorduk ki… Madalya almalıyız dedik ve aldık çok şükür" şeklinde konuştu.

Millî sporcular ile tek tek sohbet eden ve bundan sonraki yarışlarında da başarılar dileyen Bayan Gül, millî sporculara birer saat hediye ederken yıldızlar da kendisine çiçek takdim etti.

İstanbul Tarabya Köşkü’nde iki gün konaklayan millî sporcular, Cumhurbaşkanlığı yetkilileri ile birlikte kendileri için hazırlanan programa da katıldı.

Boğaz’da tekne turu yapan ve Kız Kulesi’ni ziyaret eden sporcular, Dolmabahçe ve Topkapı saraylarını da gezdi.

81 İLDEN 81 YILDIZ PROJESİ
"81 İlden 81 Yıldız" Eğitim Projesi, Hayrünnisa Gül himayesinde yürütülen gençlik ile ilgili bir sosyal sorumluluk projesi olarak biliniyor. Projenin amacı ise, 81 ilden maddi durumu yetersiz; sporda veya derslerinde başarılı, ortaöğretim 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri arasından seçilen 81 öğrencinin eğitimine destek vererek, eğitim ve spordaki başarılarını sürdürmelerini ve çevrelerine örnek bireyler olmalarını sağlamak; ayrıca genç sporcuların desteklenmesi hususunda toplumdaki bilinçlenmeyi artırmak.

2009 yılından beri devam etmekte olup bu kapsamda her yıl 81 il valilikleri tarafından belirlenerek Cumhurbaşkanlığına gönderilen 2’si kız, 2’si erkek 4 aday öğrenciden biri Cumhurbaşkanlığınca seçilerek maddi ve manevi olarak destekleniyor.

Hayrünnisa Gül, her yıl düzenli olarak seçilen yıldızlarla bir araya geliyor ve tüm öğrenciler ile yakından ilgileniyor. Son olarak 2009, 2010, 2011 ve 2012 yıldızlarının katılımı ile Abant’ta şenlik ortamında gerçekleştiren toplantıda himayesi altındaki 320 yıldızla bir araya gelen Bayan Gül, gençlere, "Sizlere yıldız adını verdik, çünkü inanıyoruz ki ışığınızla yarınlarımızı aydınlatacak, uluslararası başarılarınızla milletimizin gurur kaynağı olacaksınız" diye seslenmişti.

Proje kapsamında birçok yıldızın gerek sporda gerekse eğitimlerinde önemli başarılara imza attığını ve bunun da manevi anneleri olarak kendisini hem gururlandırdığını hem de yarınlara olan inancını daha da arttırdığını belirten Bayan Gül, "İnanıyorum ki bugün olduğu gibi yarın da önemli madalyalar alacak ve ileride belki de başarılarınızla ‘81 Yıldız Kuşağı’ olarak anılacaksınız" dedi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı