Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

O teröristler deşifre oldu

23 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı BDP'li Gültan Kışanak, PKK'lılarla kucaklaşmanın ardından kendilerine olan tepkilerin büyümesi nedeniyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lılarla karşılaşan BDP'li millet vekillerinin kucaklaşmasına tepkilerin artması üzerine Diyarbakır'da bir basın toplantısı düzenleyen BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, gittikleri noktada PKK'lıları görüp görmeyeceklerini bilmediklerini ancak oranın bir gerilla kontrol noktası olduğunu söyledi. Köylerdeki hasarı tespit için bölgeye gittiklerini anlatan Kışanak, şöyle dedi:

'Yaklaşık olarak 100 araçlık bir konvoyduk. Ve bizim önümüzde 25-30 belki de 40 araç vardı. Araçlar birden arka arkaya durmaya başlayınca biz kaza oldu zannettik, indik.

Bizden önce inenlerle orada kontrol kurmak isteyen gerilla arasında mücadele vardı. Gerilla insanları kendisinden ayırarak propaganda yapmak istiyor, ama insanlar öyle bir duygu seli içerisindeler ki onların bu resmiyeti kurmasına bile izin vermediler. Açıkçası orası bir gerilla kontrol noktasıydı. Ancak bu kontrolü kuramadılar. Orada duygular hakim oldu, orada hepimiz bir duygu seli yaşadık. O gençler belki birkaç saat sonra bir uçak bombardımanında yaşamını yitirecekler. Bunu vicdan nasıl kabul eder. '

DTK Eş Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ise, 'O gençler bu halkın çocuklarıdır ve tabi ki biz o gençlere sarılırız. Ve biz onlara terörist olarak bakmıyoruz. Onlar eline silah almak zorunda bırakılmış gençlerdir ' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı