Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Terör olaylarındaki üniversiteliler

16 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, terör örgütü PKK'nın değişik yollarla üniversite öğrencilerini kandırmaya çalıştığını, kendilerinin ise buna karşı bazı tedbirler aldıklarını söyleyerek, "Üniversitemize gelen her öğrencimizin mutlaka üniversitemiz yurtlarında kalmasını sağlayacak bir proje başlattık.Sayın Başbakanımıza da bu projeyi sunacağız en kısa sürede" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, ABD'de hayatını kaybeden iki öğrenci için Beytepe Kampüsünde düzenlenen cenaze töreninin ardından gazetecilerin, bugün bir gazetede yayınlanan, 'Terör örgütü, yurt, sosyal çevre gibi olanaklarla üniversite öğrencilerini avlıyor' şeklindeki açıklamalarına ilişkin sorularını cevapladı. Tuncer, PKK terör örgütünün üniversitelerde okuyan gençleri değişik yollarla kandırmaya çalıştığını söyleyerek, kendilerinin ise buna yönelik bazı tedbirler aldıklarını belirtti.

Kendilerinin öğrencilere sahip çıkacaklarını belirten Tuncer şunları söyledi: "Hepimizi üzen bu terör örgütünün aktivitelerini görüyoruz. Benim görüşüm şudur ve elimizdeki veriler de bunu destekliyor. Terör örgütü artık bir şeyin farkına vardı. Sıradan insanlarla bu kadar etkin bir şey yapamazsınız, üniversite öğrencilerine maalesef kanca takıyorlar. Çünkü üniversite, özellikle bizim gibi büyük üniversiteler çok akıllı, zeki, düşünen, eleştirel gençler yetiştiriyor. O gençlerin etkisi çok daha geniş oluyor. O gençlerimizi maalesef değişik yollarla kandırmaya çalışıyorlar. Son bir kaç aydır maalesef bir kaç öğrencimiz bunun kurbanı oldu. Buna yönelik bazı tedbirler alıyoruz. Birincisi üniversitemize gelen her öğrencimizin mutlaka üniversitemiz yurtlarında kalmasını sağlayacak bir proje başlattık. Sayın Başbakanımıza da bu projeyi sunacağız en kısa sürede. Tüm yurtta kalan öğrencilerimizi yurt koçluğu sistemi içinde onlara yardımcı olacağız. Ayrıca her öğretim üyesinin akademik yükseltme kriteri olarak 20 ve 30 öğrencinin danışmanı olma kriterini getiriyoruz. Öğrencilerimize sahip çıkacağız. Onlar bizim temel unsurlarımız. Üniversite geniş bir düşüncenin yeridir. Değişik kökenli ve değişik inançtaki öğrencilerimizin bu inançlarını ve değişik etnik kökenlerini savunmasını, bunun için düşünce yapısına sahip olmasını ve bu düşüncelerini açıkça beyan etmelerini saygıyla karşılarım. Bizim burada yapmak istediğimiz bu düşüncelerin teröre kaynak olmamasını sağlamaktır. Güç kullanmaya, insanları mutsuz etmeye yönelik, teröre dönüşmesini engellemektir." Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, "Son 5-6 aydır terör olaylarında Hacettepe Üniversitesi öğrencileri kullanılmıştır" diyerek, aileleri de, "Çocuklarınızı üniversiteye gönderirken mutlaka dikkat edin" şeklinde uyardı.

TERÖR ÖRGÜTÜ HANGİ YÖNTEMLERİ KULLANIYOR?

Terör örgütünün üniversitelerdeki öğrencilerin aklını çelmeye çalışırken ne tarz yöntemler kullandığı konusunda bilgiler de veren Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncer, terör örgütünün izlediği yöntemler konusunda ise şunları söyledi: "Birkaç öğrencimizde şunu gözlemledik; geçmişte yaşadıkları bazı tatsız olayları, babalarıyla akrabalarıyla ilgili tatsız olayları devamlı onlara işlemek, bu acıyı onlara daha ağır bir şekilde hatırlatmak. Ankara dışındaki bazı toplantılara katılmalarını sağlamak ve onların beynini yıkamak. Değişik arkadaşlıklar kurdurmak. Bu arkadaşlarla birlikte terör örgütünün bazı organizasyonlarına katılmalarını sağlamak. Maalesef bu örgütün bıraktığı notlardan bunu biliyoruz. Bir çalışma başlatılıyoruz. Gençlerin liseden itibaren davranışlarını etkileyebilecek faktörler nelerdir. Hangi tehlikeler vardır. Bu tehlikelerin önlenmesi nasıl olmalıdır. Sosyolojik olayları inceleyen bir araştırma başlatıyoruz bütün Türkiye'de Hacettepe Üniversitesi olarak. Bu çalışmanın desteğiyle öğrencilerimize destek olmaya çalışacağız." Rektör Tuncer ayrıca teröristlerin tuzağına düşme noktasında sevgilinin de etkili olduğunu söyleyerek, "Gençler karşı cinsten çok etkilenmektedir. Bunu bir tuzak olarak kullanmak maalesef terör örgütünün ve bazı diğer örgütlerin tuzağı olarak işlemektedir. Bunu bir tuzak olarak kullanmak gördüğümüz bir olay" diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı