Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP'li vekil paçalarını sıvadı

5 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı CHP İçel Milletvekili Aytuğ Atıcı, pantolonunun bir tarafını katlayarak açıkta bıraktığı bacağını göstererek, mayınların temizlenmesi için bacağını AK Parti’ye ödünç verdiğini söyledi.

Atıcı, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında bugünün Mayın Bilincini Artırma Günü olduğunu belirterek, pantolonunun paçasını katlayarak açıkta bıraktığı bacağını gösterdi. Atıcı, “Bacağımızı ödünç veriyoruz kampanyası sadece Türkiye’de değil, dünyada ses getirmeye çalışıyor. Benim bacağımı açmam bana özgür bir davranış değil; dünyadaki tüm duyarlı parlamenterler, tüm duyarlı aydınlar bacaklarını bu şekilde açarak bacaklarını ödünç veriyorlar” dedi.

Bacaklarını iki şey için ödünç verdiklerini ifade eden Atıcı, “Ben öncelikle mayın mağdurlarına destek için ödünç veriyorum. İkincisi AKP hükümetine ödünç veriyorum; oradaki mayınları temizlesinler diye. Çünkü şimdiye kadar kendi bacaklarıyla gidip mayınlarını temizleyemediler, gitsinler benim bacağımla mayınları temizlesinler” dedi.

Kendilerini masum göstermeye çalışan mayın üreticilerinin ‘biz bunları öldürmek amaçlı değil de, kolu bacağı kopsun diye yapıyoruz’ dediklerini belirten Atıcı, “Bu patlamalar ölüme yol açmaz diyorlar. Ancak küçücük çocukları hesaba katmıyorlar. Çocuklar mayına basarak ölüyorlar. Bin hekim olarak ülkemizde mayın olmasından ve çocukların zarar görmesinden utanç duyuyorum” dedi.

Atıcı, hükümetin mayınların temizlenmesine ilişkin imzaladığı uluslar arası Ottowa Anlaşmasının gereğini yapması gerektiğini belirterek, “Hala ülkemizin birçok yerinde 1 milyon civarında olduğunu tahmin ettiğimiz mayın var. Buların 25 bininin temizlendiğini açıkladılar. Üstelik nereden temizlendiğini söylemediler. Acaba sadece Suriye sınırındaki mayınlar mı temizlendi?” diye sordu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Atıcı, Meclis’te Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu kurulmasıyla ilgili AK Parti’nin önerge vermesini değerlendirdi. Atıcı, “Bu konuda da bizim komisyon kurma isteğimiz vardı. Komisyon kurma önerisi bizim önerimiz. Ama AKP ne yaptı? Standart bir komisyon kurmaya kalkıştı. Yani AKP milletvekillerinin çoğunlukta olduğu, muhalefet milletvekillerinin oylarının hiçbir öneminin olmadığı bir komisyon kurdu. Ha üstün yetenekli çocukları araştırma komisyonu kurmuşsunuz, ha bu komisyonu kurmuşsunuz” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı