Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kışanak Hakkari'de konuştu

19 Mart 2013 Salı günü yayınlandı Hakkari’de BDP’nin düzenlendiği Nevruz kutlaması, kar yağışına rağmen Merzan Mahallesi'nde bulunan toprak sahada yapıldı.

BDP'nin organize ettiği kutlamalara, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP Hakkari milletvekilleri Adil Kurt ve Esat Canan katıldı.

Hakkari Milletvekili, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İmralı'ya gitmesi nedeniyle yerine gelen Gültan Kışanak, 'Hakkari sizinle gurur duyuyor', 'En büyük başkan bizim başkan' sloganları ile karşılandı. Kışanak, katılımcıları Kürtçe selamladıktan sonra Türkçe konuştu.

Selahattin Demirtaş'ın 'Kürt halk önderi' olarak nitelediği Abdullah Öcalan'ın yanına gittiğini belirten Kışanak, şöyle dedi: "Biliyorsunuz benim Şemdinli'de gerillalarla merhabalaşmam nedeniyle Başbakan'ın vetosu var. Ama ben de buradayım, Colemerg'te (Hakkari) Kürdistan'ın kalbinde, sizin yanınızdayım. Şunu bilmiyorlar. Ama öğrenecekler. Bu Hakkari'den, Colemerg'ten İmralı'ya kurulmuş bir gönül köprüsüdür. Bugün hükümet, devlet, Kürt halk önderi sayın Öcalan ile görüşüyor. Kürt halkının yıllardır mücadelesini verdiği bir rüya gerçekleşiyor. En başta sizin, Hakkari halkının, Colemerg'in yürüttüğü mücadelenin bir sonucudur. Barış sürecini başlatmak için diyalog ve müzakere başlamıştır. Kutluyorum sizi, kutluyorum direşinizi." Gültan Kışanak, Diyarbakır'da Abdullah Öcalan'ın, onurlu bir barış ve demokratik bir çözümün yol haritasını sunacağını iddia ederek, "Kürt halkının, halkların, herkesin, özgür olacağı, herkesin kazanacağı bir deklerasyon yayınlayacak. Hep beraber Amed'te (Diyarbakır) buluşup bu güzel günü Bayram havasında kutlayacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Tüm halkımıza, tüm Türkiye'ye, tüm Orta Doğu halklarına hayırlı olsun." dedi.

Gültan Kışanak, Diyarbakır'da 21 Mart'taki Nevruz kutlamasında Abdullah Öcalan'ın, onurlu bir barış ve demokratik bir çözümün yol haritasını sunacağını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dün Türkiye'nin bazı illerinde Nevruz kutlamalarına yönelik faşist saldırılar oldu. Soruyoruz; neden barıştan, eşitlikten korkuyorsunuz? Sizler yıllarca bu ülkede Kürt halkını yok saydınız, dilini yasakladınız, kimliğini inkar ettiniz. Binlerce insan bu mücadelede sadece 'Kürt halkı vardır' diyebilmek için büyük bedeller ödedi.

Ödenmiş bu bedellere, yüreğimizdeki acılara rağmen biz yine 'Barış' diyoruz. Sizi kim kışkırtıyor? Arkanızda hangi güçler var? Buradan Türkiye'nin sağduyulu yürekli insanlarına sesleniyoruz. Kürt halkı, onurlu, eşit, özgür bir yaşamı sizinle paylaşmaya var. Ama yüreğinizdeki kini, ırkçılığı terk etmezseniz sizinle kardeşlik son olur. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Evladını yitirmiş bütün anneler, onurlu duruş sergiledi. Sizlerin huzurunda barışa inanan tüm analarımızın ellerinden öpüyorum." şeklinde konuştu.

Kışanak'ın konuşmasından sonra sahneye çıkan Hemi Heci, Sipan Helat'ın söylediği Kürtçe şarkılarla millet halay çekip gönlünce eğlendi.
Hakkari'de BDP öncülüğünde düzenlenen 20 bin kişinin katıldığı nevruz kutlamasında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Diyarbakır'da Abdullah Öcalan'ın, onurlu bir barış ve demokratik bir çözümün yol haritasını sunacağını iddia ederek, "Kürt halkının, halkların, herkesin, özgür olacağı, herkesin kazanacağı bir deklerasyon yayınlayacak. Hep beraber Amed'te (Diyarbakır) buluşup bu güzel günü Bayram havasında kutlayacağız. Şimdeden hayırlı uğurlu olsun. Tüm halkımıza, tüm Türkiye'ye, tüm Ortadoğu halklarına hayırlı olsun" dedi.

Nevruz kutlamaları yoğun kar yağışına rağmen Merzan Mahallesi'nde bulunan toprak sahada yapıldı. BDP'nin organize ettiği kutlamalara, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP Hakkari Milletvekilleri Adil Kurt, Esat Canan da katıldı.

Nevruz kutlamaları için Hastane Kavşağı'nda toplananlar, sloganlar atarak nevruz alanına kadar yürüdü. Polisin geniş önlem aldığı kutlama alanına gelenler, üzerleri arandıktan sonra alındı. Hakkari Milletvekili olan BDP Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın İmralı'ya gitmesi nedeniyle yerine gelen Gültan Kışanak, 'Hakkari sizinle gurur duyuyor', 'En büyük başkan bizim başkan' sloganları ile karşılandı. Kışanak, katılımcıları Kürtçe selamladıktan sonra Türkçe konuştu.

Selahattin Demirtaş'ın 'Kürt halk önderi' olarak nitelediği Abdullah Öcalan'ın yanına gittiğini belirten Kışanak, şöyle dedi:
"Biliyorsunuz benim Şemdinli'de gerillalarla merhabalaşmam nedeniyle Başbakanın vetosu var. Ama ben de buradayım, Colemerg'te (Hakkari) Kürdistan'ın kalbinde, sizin yanınızdayım. Şunu bilmiyorlar. Ama öğrenecekler. Bu Hakkari'den, Colemerg'ten İmralıya kurulmuş bir gönül köprüsüdür. Bugün hükümet, devlet, Kürt halk önderi sayın Öcalan ile görüşüyor. Kürt halkının yıllardır mücadelesini verdiği bir rüya gerçekleşiyor. En başta sizin, Hakkari halkının, Colemerg'in yürüttüğü mücadelenin bir sonucudur. Hep beraber yağmur, kar, gaz bombası demedik, direndik, mücadele ettik ve bugün bu noktaya geldik. Barış sürecini başlatmak için diyalog ve müzakere başlamıştır. Kutluyorum sizi, Kutluyorum direşinizi."

Gültan Kışanak, Diyarbakır'da 21 Mart'taki nevruz kutlamasında Abdullah Öcalan'ın, onurlu bir barış ve demokratik bir çözümün yol haritasını sunacağını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu mücadeleyi bugünlere biz getirdik.Özgürlük yürüyüşünü de biz tamamlayacağız. Size, halkımıza, sizin onurlu duruşunuza, mücadeleci, direngen tavrınıza bir de Kürt halkının önderi Sayın Öcalan'a güveniyoruz. Ben inanıyorum ki, sizlerin bu onurlu duruşu oldukça bu mücadele fazla sürmeyecek. Sayın Öcalan halkıyla buluşacak. Sizlerle buluşacak ve özgür olacak. Amed'te sayın Öcalan, onurlu bir barışın ve demokratik bir çözümün yol haritasını sunacak. Kürt halkının, halkların, herkesin özgür olacağı, herkesin kazanacağı bir deklerasyon yayınlayacak. Hep beraber Amed'te buluşup bu güzel günü Bayram havasında kutlayacağız. Şimdeden hayırlı uğurlu olsun. Tüm halkımıza, tüm Türkiye'ye, tüm Ortadoğu halklarına hayırlı olsun diyoruz. Yeni süreçte hepimize buyük görevler düşüyor. Örgütümüzü büyütmeliyiz. Bu sürece anlamlı bir duruşla yanıt vermeliyiz. Bizler mücadele ettikçe Türkiye'yi de, Ortadoğu'yu da değiştiriyoruz. Dün Türkiye'nin bazı illerinde nevruz kutlamalarına yönelik faşist saldırılar oldu. Soruyoruz; Neden barıştan, eşitlikten korkuyorsunuz? Sizler yıllarca bu ülkede Kürt halkını yok saydınız, dilini yasakladınız, kimliğini inkar ettiniz. Binlerce insan bu mücadelede sadece 'Kürt halkı vardır' diyebilmek için büyük bedeller ödedi.

Ödenmiş bu bedellere, yüreğimizdeki acılara rağmen biz yine 'Barış' diyoruz. Sizi kim kışkırtıyor? Arkanızda hangi güçler var? Buradan Türkiye'nin sağduyulu yürekli insanlarına sesleniyoruz. Kürt halkı, onurlu, eşit, özgür bir yaşamı sizinle paylaşmaya var. Ama yüreğinizdeki kini, ırkçılığı terk etmezseniz sizinle kardeşlik son olur. Bunun herkesin bilmesi gerekiyor.Evladını yitirmiş bütün anneleri, onurlu duruş sergiledi. Sizlerin huzurunda barışa inanan tüm analarımızın ellerinden öpüyorum."

Kışanak ve BDP'liler, bir süre yaktıkları nevruz ateşinin yanında ısındıktan sonra, etrafında halay çekti. Bir süre halay çeken Kışanak, alandan ayrıldı. Kar yağışına aldırmayan birçok kişi Hemi Heci, Sipan Helat'ın söylediği Kürtçe şarkılar eşilğinde halay çekti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı