Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kandil fotoğrafı ile vurdu

9 Mart 2013 Cumartesi günü yayınlandı MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, milleti tahrik ederek birbirine vurdurup bazı amaçlara gitmek isteyenlere karşı çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Vural, bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak için Çanakkale'ye geldi.Sabah erken saatlerde çarşıyı gezerek vatandaşlarla sohbet eden Vural, daha sonra MHP İl Başkanlığı'na geçti. Burada bir gazetecinin, BDP'nin 41 ilde Öcalan'a özgürlük ve Kürtlere özel statü mitingi yapacağını hatırlatması üzerine, böyle bir zihniyetin Türkiye'yi karıştırmak amacıyla yaptığı psikolojik harekatın bir parçası olduğunu belirterek, milleti birbirine vurdurmak isteyenlere karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi. MHP Grup Başkan Vekili Vural, "Bu coğrafyada sadece ve sadece Türk milletinin statüsü vardır. Kim olursa olsun, ister Kürt, ister Çerkez, ister Yörük, ister Türkmen ol, sadece Türk milletinin egemenliği ve Türk milletinin statüsü vardır. Herkes de eşittir, dolayısıyla bunun da biz Çanakkale'de önsözünü yazdık, mührü 1071'de vurduk. Öcalan, dört duvar arasında mahkum olmayı ve her gün ölmeyi hakeden bir bebek katilidir. Herkes bunu aklına koysun, bu hükmü kimse değiştiremeyecektir. İster İmralı masası kursunlar, ister Oslo masası kursunlar ve bu coğrafyada yaşayan doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle Türk milletinin statüsünün dışında milletin, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü daima var olacaktır." şeklinde konuştu.

'TUTANAKLAR PKK İLE YAPILAN PAZARLIĞIN ÇERÇEVESİNİ ÇİZİYOR'

Devam eden süreç ve ortaya çıkan tutanaklara da değinen Oktay Vural, hükümetin bir çözüm planı olmadığını, tek amacının siyasi bir çözüm arayışı olduğunu iddia etti. Vural, süreçle ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bugün İmralı'da ortaya çıkan AK Parti, BDP, KCK ile Öcalan ve Erdoğan arasındaki yasak aşkın, aşk-ı memnunun tutanakları her şeyi günyüzüne çıkarmıştır. Bugün orada müzakere edilenleri, efendim bu sızdırmıştır, şu sızdırmıştır falan diye cambaza bak siyasetiyle görmezden gelenlere sesleniyorum; bu tutanaklar tutturulurken ey Erdoğan, senin özel temsilcin o masadaydı. Kim yazdı bu tutanakları, kim verdi onlara? Bu tutanaklara yazdıklarınız ucu açık taahhütler, PKK terör örgütüyle yaptığınız pazarlığın çerçevesini çizmektedir."Vural, konuşmasının devamında tablet bilgisayarını çıkararak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2007 yılında yaptığı, "Yıllardır siyasi çözüm edebiyatını dillerinden düşürmeyenler, bugün terörün gölgesinde siyaset yapmaya, milletin değil, karanlık mihrakların iradesiyle hareket etmeye razıysalar onlara söyleyecek sözümüz yok." şeklindeki konuşmasını gösterdi. Vural, "Demek ki bugün siyasi çözüm edebiyatı yapanlar, başta kendisi ve klavuzları, bugün terörün gölgesinde siyaset yapıyor ve karanlık mihrakların temsilcisi bunlar." dedi.

'YALAN SİYASETİN TÜM DELİLLERİ BURADA

'Oktay Vural, bilgisayarında aradığı bazı dosyaları bulamayınca, "Yalan siyasetin tüm delilleri burada, var oğlu var. Malzeme çok." sözleriyle gülüşmelere sebep oldu. Başbakan Erdoğan'ın, "Teröristle yanak yanağa olan, onunla sarmaş dolan olan bir eşbaşkanla nasıl olur da ben konuşurum?" sözünü söylediği görüntüyü de seyrettiren MHP Grup Başkan Vekili Vural, daha sonra Kandil'e giden BDP heyetinin fotoğrafını göstererek, "Teröristlerle yanak yanağa olanlarla nasıl konuşurum diyor. Teröristlerle kucaklaşmanız yetmez, sizi teröristbaşlarıyla da kucaklaştırayım diyor. Bu tabloya bakın. Niye gıkın çıkmıyor bu fotoğraflara? AK Parti ve BDP'nin nasıl Kandil'le görüştüğünün delilleridir bunlar." şeklinde konuştu.

Oktay Vural, Çanakkale merkezdeki temaslarının ardından Biga ilçesine hareket etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı