Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

MHP'den yaylım ateşi

23 Şubat 2013 Cumartesi günü yayınlandı MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın adeta ‘Türk milletinin sorun olduğunu’ ifade ettiğini belirterek, “Başbakan’ın Türkofobisi vardır.

Başbakan İslamofobinin tezahürü olan Türkofobi korkusunu milletimize zerk etmek istemektedir” dedi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın milliyetçiliği ayakları altına aldıkları yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan’ın milletle ilgili kavramları bilmediğini ve Türk milliyetine, Türklük kavramına ve milliyetçiliğe saldırmayı kendine görev edindiğini savunan Vural, “Bu görevi sana kim verdi? BOP eş başkanı sıfatıyla bu milletin milli kimliğini etnik kimliklere ve mezheplere göre bölmek isteyen bir zihniyet. Batı emperyalizminin uşağı, bölücü PKK’nın silahla yapamadığı bugün PKK’nın silah bırakması adı altında çözüm süreci ile yapılmak isteniyor” dedi.

Başbakan’ın adeta Türk milletini ayrımcı, kavmiyetçi olmakla suçladığını belirten Vural, “Kendi içinden çıktığı milletin bile değerlerini hazmedememiş bir zihniyet maalesef Türk milletinin adeta bir sorun olduğunu ifade etmektedir. Dün yaptığı konuşmalarda da ‘muhalefet Türk meselesi çıkarmak istiyor’ demesi de aslında Türklük kavramını sorunun kaynağı göstermek isteyen bir zihniyetin tezahürüdür” dedi.

“TÜRKOFOBİ, İSLAMOFOBİ’NİN YANSIMASIDIR” Başbakanın zihnini, Batı kaynaklı Türkofobi’nin işgal ettiğini savunan Vural, “Başbakan’ın Türkofobisi vardır, Türk korkusu vardır. Avrupa’nın İslam medeniyetinin önderliğini yapan Türk milletinden korkusu vardı dün; bugün de Türk milleti korkusunu körükleyen Başbakanın bizatihi kendisidir” dedi.

Türkofobi’nin İslamofobi’nin bir yansıması olduğunu ifade eden Vural, “Türk milletinin varlığından, Avrupa’ya adalet götürmesinden, gönülleri fethetmesinden ürkenler, korkanlar İslam’ın bayraktarlığını yapmasından korkanlar Türk milletine saldırmışlardır ve açıkça görülmektedir ki Türkofobi doğrudan İslamofobi’nin bir yansımasıdır. Başbakan İslamofobinin tezahürü olan Türkofobi korkusunu milletimize zerk etmek istemektedir” diye konuştu.

“BAŞBAKANA BİBLOYOTERAPİ ÖNERİYORUM” Konuşmasını yaptığı kürsüdeki kitapları gösteren Vural, Başbakan Erdoğan’ın milliyetçiliğin ırkçılık olmadığını anlatan bu kitapları okuması gerektiğini söyledi.

Vural, “Madem Dokuz Işık’ta merhum Başbuğumuz Türkeş’in başkanlık sistemiyle ilgili görüşlerini çarpıtarak kullanıyorsun, buradaki milliyetçiliği bir oku bakalım. Ok uda öğren, milliyetçilikle ırkçılık bağdaşır mı? Milliyetçilikle kafatasçılık bir olur mu? Ancak senin gibiler kafatasçılık yapar; ‘o Laz, bu Kürt, bu Arap’ diye insanları ayırır. O bakımdan, bu Türkofobinin tedavisi için ona bibliyoterapi öneriyorum. Bir fikir sahibi olursa belki Türk milleti fobisinden kendisini kurtarabilir” dedi.

“İMRALI’YA GİDEN HEYET İÇİNDE İKİ TANE ANAYASA UZLAŞMA KOMİSYONU ÜYESİ OLMASI TESADÜF DEĞİLDİR” Başbakan Erdoğan’ın PKK’nın kalleşçe saldırdığı Türk milletinin milli kimliğine savaş açtığını savunan Vural, “Başbakan bugün milliyetçiliğe saldırıyorsa, bilin ki İmralı ağzıyla konuşuyor” dedi.

İmralı heyetinin de bebek katilinin inhası ve Başbakanın onayı ile belirlendiğinin ortaya çıktığını savunan Vural, “PKK, KCK ve BDP ile AKP fiili bir koalisyon içine girmiştir. ‘Anayasayı BDP ile yaparız’ diyerek, PKK ile görüşmeler yapan Başbakan PKK ile bir Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurmuştur. Bugün Anayasa görüşmeleri TBMM’de değil, İmralı’da, Kandil’de, Erbil’de yapılmaktadır. İmralı’ya giden heyet içinde iki tane Anayasa uzlaşma Komisyonu üyesi olması tesadüf değildir. Anayasa ekseninde pazarlıklar sürdürülmektedir. Türkiye Cumhuriyeti devletini AKP tek başına bir hükümet olarak yönetmemektedir. Bugün hükümet ne utanç vericidir ki, PKK İmralı ve KCK’nın ekseninde BDP ile birlikte yönetilmektedir. Tablo budur” şeklinde konuştu.

“AKP’NİN ANKETLERİ TARAFSIZ DEĞİL” Gazetelerde AK Parti’nin yaptırdığı anketlerin yayınlandığını ve bu anketlerde halkın İmralı sürecine destek verdiğinin söylendiğini belirten Vural, Kadir Has Üniversitesi’nin anketinin yayınlanmamasına tepki gösterdi. Vural, bu ankete göre görüşülmesi istenen taraflar sorusunda Öcalan’a sadece 20.5 destek çıktığını belirterek, “Uydurma anketlerle millet sanki süreci destekliyor gibi gösterilmek isteniyor. Hiç kimseyle görüşülmemesini belirtenlerin oranı 2012’de yüzde 25.5. Yani AKP’ye oy veren her iki vatandaştan biri İmralı ile müzakereleri onaylamıyor. AKP’nin anketleri ne zamandan beri tarafsız anketler oldu. Milleti yanlış yönlendirmeyin” dedi.

Ziraat Bankası’nın başındaki ‘T.C’ ibaresinin silindiğini belirten Vural, “Yakında Türkiye de demeyelim buraya. Yakında gazetelere de gelirler. Nedir bu ‘Milliyet’? Ne demek ‘Hürriyet’ ‘Cumhuriyet’; ne cumhuriyeti? Habertürk, Sky Türk... Yakında bütün bunların ayrımcı, ırkçı, içi boş kavramlar olduğunu söyleyecekler, sonra gazetenizin ismini ‘papatya, kasımpatı koyun diyecekler” dedi.

Başbakanın ‘vatanseveriz’ dediğini belirten Vural, “Vatansever olan insan vatan dediğimiz bu birliğe, bütünlüğe eriştiren değerleri yok sayar mı? ‘Sinop’ta seçilmiş milletvekillerine saygı duyacaksın’ diyorsun. Engin Alan milletvekili değil mi? Bu yalan siyasetle mücadele devam edeceğiz. Başbakan kan üzerinden siyaset yapıyor, siyasi vampirlik yapıyor” dedi.

“İMRALI’NIN HAYALİYDİ, GERÇEK OLUYOR” BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Örgütün üst düzey yöneticileri Kandil’den Ankara’ya gelsin’ açıklaması ile ilgili olarak da Vural, “Devlet Konukevi’nde mi ağırlayacaklarmış? Müzakere ortaklarına sormak lazım onu. Hayaldi gerçek oldu. Bunları hayal edebilir miydiniz? Başbakanın muhatabı, İmralı, bebek katili. İmralı’nın hayaliydi, geçek oluyor. Daha neleri göreceğiz? Bunların konuşulduğunu biliyoruz, müzakere edildiğini biliyoruz. Oslo’da oturdukları Kandil değil miydi? Oslo’da kiminle oturdular? Yavaş yavaş milleti zehirliyorlar” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı