Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Hapiste neden gitmedin?''

12 Şubat 2013 Salı günü yayınlandı MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Balyoz davasında 18 yıl hapse mahkûm edilen ancak sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verilen Orgeneral Ergin Saygun’u ziyareti ile ilgili, “Tamamen siyasi reklam kokan bir şey. Siyasi reklam amacıyla pazarlanan bir durum.” dedi.

Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Orgeneral Ergin Saygun’u ziyareti ile ilgili bir soru üzerine Vural, “Tamamen siyasi reklam kokan bir şey. Siyasi reklam amacıyla pazarlanan bir durum. Madem böyle çok iyi tanıyordun da gidip hapiste neden ziyaret etmedin? Hapiste çürümesini mazur mu görüyorsun?” diye sordu.

Tahliye kararının siyasi amaçlı olduğunu ileri süren Vural, “Bunun amacı ve hedefi de Başbakan gelecek, orayı ziyaret edecek, alelacele bir tahliye kararı verelim. Madem çok beraber görev yaptığın insanlara bu kadar şey yapıyorsun da git İlker Başbuğ’u da ziyaret et. İlker Başbuğ’u, genel başkanımız ziyaret ettiği zaman ‘kendilerini tatmin ediyorlar’ diyor. Sen nereyi tatmin ediyorsun? Bunlardan da hikmet çıkartan köşeler var. Belli ki bu tamamen siyasi amaçlı bir husustur. PKK ile yapılan görüşmeler, terör örgütü ile yapılan görüşmeler ile TSK’yı dengeleme arayışından öte bir anlam taşımıyor. Bununla ilgili millet aleyhine olan politikaların üstünü örtmek için şimdi de insani bir konuyu siyasi amaçla yapıyor. İnsani amaçla yapılan her şeyin kadrinin bilinmesinde fayda var. Ama siz, insani olan bir şeyi siyasi amaçlı kullanıyor ve pazarlıyorsanız, bunun insani amaçla yapılıp yapılmadığı konusunda şüphe uyandırırsınız. 10 dakika ziyaret anlatılıyor, genel başkanımızın bir cümlesini 30 saniyede veriliyor.” dedi.

"AK PARTİ İLE BDP KUCAK KUCAĞA ANAYASA YAPMA GAYRETİNE GİRDİ"

Vural, AK Parti’nin BDP ile kucak kucağa anayasa yapma gayretine girdiğini belirterek, “Bebek katiline televizyonun karşısına bilgisayar da vermişler. Yeni anayasayı yapmaya başlamış, raportörlüğünü de Osman Can ile Numan Kurtulmuş yapıyor olabilir.” şeklinde konuştu.

Yeni anayasanın PKK, KCK ve BDP’nin anayasası olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Vural, “AKP ve BDP siyam ikizi haline gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

“HASAN SABBAH’IN HAŞHAŞİLERİNİ GEÇTİLER”

Oktay Vural, "Erdoğan’ın doğmasına vesile olan İstanbul, Siirt ve Rize mübarektir." diyen AB’den Sorumlu Bakan Egemen Bağış’a da yüklendi. Vural, “Allah’ım akıl fikir ver. Bu nasıl bir zihniyettir. Herhalde bir yarışma açılmış herkes kendini ispat için örnekler sunuyor. Bu sözler itikadımıza uygun sözler değildir. Mübarek olarak kutsama noktasına kadar getiren bir zihniyetin Türkiye’ye getireceği bir husus yok. Bunlar adeta Hasan Sabbah’ın haşhaşileri vardır, onu geçti. Yani, dilinin kemiği yok. Sen ne diyorsun? Bütün bunları yapanlara ikinci bir isim tavsiye ediyorum. İsimlerinin yanına bir de yağlar ismini koysunlar.” diye konuştu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı