Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İmralı ile yüklendi Haberi 

3 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, savcıların TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’ndan belge talep etmesinin doğru olmadığını söyleyerek, “Savcıların Komisyon'dan değil, bu komisyona gönderilen belgelerin gönderildiği makamlardan bu belgeleri talep etmesi gerekir.

TBMM herhangi bir suça delil toplayan bir organ değildir. Bu çok yanlış bir uygulamadır” dedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına Bayrak Şairi Arif Nihat Asya’nın “Adamlar Bilirim” şiirini okuyarak başlayan Yeniçeri, 2012 yılının tek sona eren tartışmasının ise kopmayan kıyamet olduğunu söyledi.

Yeniçeri, “2012 yılının tek sona eren tartışması Maya Takvimi’ne göre kopması gereken kıyametin gününün gelmesine rağmen kopmaması ve böylece buna inanan kesimlerin durumlarını yeniden değerlendirme lüzumu görmeleridir” diye konuştu.

Daha sonra Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda AK Parti’nin başkanlık sisteminin gündeme getirilmesini değerlendiren Yeniçeri, “Bu tavır oyun devam ederken oyunun kurallarını değiştirmeye çalışmak anlamına gelmekteydi” dedi

Çeşitli konularda değerlendirmelerde bulunan Özcan Yeniçeri, AK Partili yetkililerin ‘Türk ‘ ve ‘Türk milleti’ kavramlarına PKK’lılar gibi baktığını iddia ederek, “AK Parti’nin bölücü, ayrıca ve etnik talepleri yeni anayasaya sokarak çıkarmak istemesi özünde yeni bir devlet yapılanması amacına hizmet etmektedir. AK Parti için yeni anayasa yeni devlet içindir” diye konuştu.

“ÖCALAN İLE GÖRÜŞMEK SUÇTUR”
Yeniçeri, açıklamaları sırasında ise AK Parti’ye bazı sorular da yöneltti. Abdullah Öcalan ile gerçekleşen görüşmeler için, “Öcalan devlet statüsüne mi yükseltilmiştir, yoksa devlet terör örgütü seviyesine indirilmiştir?” diye soran Yeniçeri, “Öcalan ile görüşme suçtur” dedi.

Devlet adına Öcalan ile görüşenlerin de suç işlediklerinin altını çizen Yeniçeri, “Yasadışı yetkilerle emir alarak görüşmeye gidiyorlarsa onlar da suç işliyorlardır. Onlar da tıpkı Öcalan gibi yargılanacaklardır” şeklinde konuştu.

Yeniçeri, İmralı ile gerçekleşen görüşmenin tutanaklarının kamuoyuna derhal açıklanması gerektiğini söyledi.

MHP’li Yeniçeri, açıklamalarının ardından ise gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Hakan Fidan hakkında soruşturma açılmasıyla ilgili bir soruyu cevaplayan Yeniçeri, Türkiye’de hiçbir olayın diğer olaylardan ayrıştırılarak açıklanamayacağını belirterek, Başbakan Erdoğan’ın yasa değiştirerek Hakan Fidan’ı koruma altına almasının yargı üzerindeki bir baskı olduğunu kaydetti.

Hakan Fidan’ın eninde sonunda yargı karşısına çıkacağına vurgu yapan Yeniçeri, “Hakan Fidan’ın görevi Türkiye Cumhuriyeti’ne diz çöktürmek değildir” dedi.

“SAVCILAR KOMİSYONDAN BELGE TALEP ETMEMELİ”
MHP’li Yeniçeri, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu ile ilgili bir soru üzerine ise, komisyonun herhangi bir savcının bilgi ve belge temin eden bir kolu olmadığını söyledi.

Savcıların komisyondan belge talep etmemesi gerektiğini, belgelerin komisyona belge gönderen kişilerden talep edilmesi gerektiğini söyleyen Yeniçeri, “Savcıların Komisyon'dan değil, bu komisyona gönderilen belgelerin gönderildiği makamlardan bu belgeleri talep etmesi gerekir. TBMM herhangi bir suça delil toplayan bir organ değildir. Bu çok yanlış bir uygulamadır” diye konuştu

Yeniçeri savcılara bilgi ve belge verilmesi durumunda hiç kimsenin TBMM çatısı altında bilgi ve belge paylaşamayacağına dikkat çekti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı