Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Büyükelçilere: Daha aktif olun Haberi 

3 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara'da dış temsilcilik sayısının 10 yıl önce 148 iken şimdi 240 olduğunu söyledi.

Davutoğlu, “Tarih hızlı akarken bu tarihi anlamak isteyenler, tarihin aktığı yerde, tarihin öznesi olma iradesini göstermiş başkentlerde bulunmak iradesini gösterirler.” dedi.

Ahmet Davutoğlu, Marriott Otel'de düzenlenen 5. Büyükelçiler Konferansı'nın açılışında konuştu.

Bakan Davutoğlu, konferansa katılan bakanlara ve büyükelçilere teşekkür etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin köklü bir geleneğe sahip olduğunu belirten Davutoğlu, Türkiye'nin zamana intibak etme kabiliyeti ve tarihin akışına yön verme iradesi ile her zaman bu akış içinde önemli rol oynamış bir devlet geleneğinin sonuncusu olduğunu vurguladı. Bu kurumsal kültürün gelecek nesillere daha da iyi aktarılabilmesi için Büyükelçiler Konferansı sürecini beş yıl önce başlattıklarında söyleyen Davutoğlu, "Çok kısa bir süre içerisinde Büyükelçiler Konferansı kendi geleneğini oluşturdu." ifadelerini kullandı. Bakan Davutoğlu, hızlı akan tarihi süreci anlamaya çalışarak, 2012'yi o tarihi süreç içindeki konumu itibariyle bir yere oturtacaklarını belirterek, sonra da sadece 2013'ü değil, 2013 sonrasını da önümüzdeki yılları, onyılları da belirleyecek ve politikaları birlikte oluşturmaya gayret edeceklerini ifade etti.

Ankara'da dış temsilcilik sayısının 10 yıl önce 148, şimdi ise 240 olduğuna işaret eden Davutoğlu, "tarih hızlı akarken, bu tarihi anlamak isteyenlerin, tarihin aktığı yerde, tarihin öznesi olma iradesini göstermiş başkentlerde bulunmak iradesini" göstereceklerini söyledi.

Davutoğlu, “Bizim dış temsilciliklerdeki artışımız, bizim tarihe intibak etme irademizin yansımasıdır. Ankara'daki dış temsilciliklerin artışı da Türkiye'nin sadece böyle bir irade göstermiş olduğunun değil, aynı zamanda başka ülkelerin de Türkiye'yi bu şekilde görmüş olduğunun bir yansımasıdır. Bundan sonra tarihi anlamak isteyenler Ankara'da bulunacaklar, İstanbul'da bulunacaklar, Türkiye'nin her yerinde bulunacaklar. Çünkü bundan sonra tarihin akışının şekillenmesinde biz daha etkin bir şekilde var olacağız." şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı