Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

19 Mayıs Polemiği

1 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Milli bayramların kaşınmasındaki maksat hayasızca planlanan rejim değişikliğini hayata geçirmektir" dedi.

MHP Lideri Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, milli bayramların kaşınmasındaki amacın rejim değişikliğini harekete geçirmek olduğunu iddia ederek bayramların iktidar hıncına ve kirli ellerine maruz kaldığını ifade etti.

AK Parti'yle birlikte millilik vasfını ve vasiyetini temerküz eden değerlerin saldırıya uğradığını kaydeden Bahçeli, "23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim tarihleri iktidar hıncına ve kirli emellerine maruz kalmıştır" dedi.

Bahçeli açıklamasında şunları kaydetti: "AK Parti zihniyeti, Türk milletine mal olmuş tarihi kutlama ve milli heyecan günlerini gizli ajandasındaki sıraya göre gündemine aldı ve devamlı besleyerek büyüttüğü ideolojik önyargı ve kiniyle pervasızlıklarını seferber etti. Hali hazırda, yaklaşan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı üzerindeki tartışma ve çekişmelerde bir hayli artış olduğu gözlenmekte. İsminin başındaki milli sıfatını yalnızca usulen taşıyan Eğitim Bakanlığı'nın, 11 Ocak 2012 tarihinde yayınladığı bir genelgeyle, 19Mayıs'ın başkent dışındaki stadyum ve meydanlarda kutlanması yasaklandı. Bu genelgenin Danıştay 10'ncu Dairesi tarafından iptal edilmesi ise gelişmelerin seyrini ve hızını doğal olarak değiştirmiş, farklı bir mecraya taşımış bulunmakta. AKP'nin hukuka müdahalesi ve siyasi vesayet altına alma küstahlıkları Danıştay'a tam olarak nüfuz edemediği bu vesileyle daha da bariz olarak görülmekte. Bu karar doğrultusunda Başbakan ve yol arkadaşlarının milli gün ve bayramlardan ellerini çekmesi, başka meselelereodaklanması ve milletimizin ağırlaşan sorunlarına eğilmesi her şeyden öncelikli hale gelmiştir. Ne var ki, Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunda oturan şahsın açıklamalarından, 19 Mayıs başta olmak üzere, diğer milli bayramlar için tekrar suikast hazırlığı içinde olunduğu anlaşılıyor. Bu yıl ki Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) tahammül edilemez rezalet sonuçlarına ve sıfır alanların endişe verici yoğunluğa aldırmayan, eleştirilere kulak tıkayan ve eğitim sisteminin çökmesine neden olan bu zihniyetin,sorumsuzca milli gün ya da kutlama haftalarını tarumar etme girişimi kabul edilemez bir durumdur"

MHP Lideri Bahçeli, Türk milletinin tarihinin en büyük musibetlerinden biriyle karşı karşıya olduğunu dile getirerek, "Milletimizin ittifakla ve gönül rızasıyla yıllardır kutladığı milli bayramları; sözde modern dünyanın anlayışına sığmadığından ve otoriter dönemlerin bakiyesi olduğuna dönük hezeyandan dolayı kaldırmanın alt yapısını tesis etmek, AKP talanının ve ileri demokrasi şarlatanlığının son marifetlerinden biri" dedi.

Kontrolsüz ve frensiz bir şekilde milletin ve ülkenin uçuruma sürüklendiğini söyleyen Bahçeli, şunları dedi: "Hükümet bu gidişle, dini bayramlarla ilgili bir düzenlemenin de niyetine girerek, Ramazan ve Kurban Bayramlarının içeriği ve süresiyle ilgili fetvalar vermesi, hatta dinler arası kardeşlik bağları kurduğu yabancı dostları hatırına bu aziz ve mübarek günlerin derin manasına kast etmeye cüret etmesi sürpriz sayılmayacak. Bunun için 29 Ekim 1923 tarihini gözden düşürmek için aşağılık bir tertip, Gazi Mustafa Kemal'i İstanbul Hükümetine darbe yapan birisi olarak sunmaya çalışan alçak bir proje sürekli ivmekazanmakta. Başbakan Erdoğan; sıkıcı bulduğu 19 Mayıs törenleriyle uğraşması, milletimizi etnik kimliklere taksim etmesi, geçmişin tozlu defterlerini tekraren aralaması ve manevi duyguları istismar etmesi rastlantı görülmemeli.Başbakan Erdoğan şunu bilmelidir ki;19 Mayıs üzerinden hiç kimse mürebbiye gibi parmağını sallayarak kendilerini tehdit veya tedip etmeyi aklından geçirmemekte. Ancak bizzat kendi zihniyetinin, başta 19 Mayıs kutlamaları olmak üzere, diğer milli bayramları mübayaa memurları gibipazarlık malzemesi yapmasına milletimiz asla izin vermeyecek. Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmayı, devletin adını ve yönetim şeklini değiştirmeyi aklından geçiren AK Parti zihniyeti; parmak sallayarak değil, sandığa mühür vuracak muhteşem millet iradesiyle eninde sonunda geldiği gibi gidecek. 19 Mayıs'da Karadeniz'den Samsun'a çıkarak, Cumhuriyet'e giden mücadele dolu çileli yıllara meydan okuyan kurucu Kahramanlar gönüllerimizde her zaman heyecan ve hürmetle anılacak. Buna karşılık, AKP iktidarının bugünküfaillerinin, tıpkı teslimiyetçi İstanbul hükümetinin mensupları gibi, bir denizaltıyla okyanus ötesine gün gelip ricat etmeleri de tekerrür eden tarihin acı bir cilvesi olarak hatırlanacak ve böyle değerlendirilecektir. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı