Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kırmızı Üzümdeki İlaç

30 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, sahte bal üreten firmalardan bazılarının isimleriyle teşhir edildiğini hatırlatarak, "Bunun arkası gelecek" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Bakanlıkta düzenlenen Uluslararası Kooperatifler Yılı açılış toplantısına katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Eker, son günlerde kamuoyunda tartışma konusu olan sahte bal konusunda değerlendirmelerde bulundu. Eker, iki gün önce bazı bal firmalarının isimleriyle, markalarıyla teşhir edildiğini hatırlatarak, "Bunun arkası gelecek. Sadece balla ilgili değil diğer gıda ürünleriyle ilgili olarak da şu anda denetim sonucu kesinleşen süreci tamamlayıp kamuoyuylapaylaşacağız. Yine haksız ve tüketicinin zihnini bulandırmaya dönük bir takım reklam ibarelerini ilave edip o şekilde reklam yapan firmaların da, RTÜK ve Telokomünikasyon Kurumu'na başvurmak suretiyle, reklamlarının durdurulmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

Greeenpeace'in, Türkiye'deki sebze ve meyvelerde ilaç kalıntısı bulunduğuna ilişkin raporuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Eker, "Zaman zaman birileri sebze-meyvenin ihracatını engellemeye, rekabet gücünü kırmaya çalışıyor. Birileri bu çabanın içinde. Bunlar uluslararası kuruluşlar ama kimin kiminle çalıştığı belli değil" dedi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı