Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Muhalefetsiz 35 bin kişi

27 Şubat 2012 Pazartesi günü yayınlandı CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayı'nda tüzük değişikliğinin geneli üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Ankara Spor Salonu'nda yapılan kurultayda 15 kişi söz alarak tüzük değişikliğinin geneli üzerindeki görüşlerini sunuldu. Samsun Milletvekili Haluk Koç, yaptığı konuşmada kendi içinde demokratik olmayan bir siyasi partinin, ülkede demokrasiyi gerçekleştirmesinin imkansız olduğunu söyledi. Daha önceki tüzük değişikliklerinin partiyi geri götürdüğünü savunan Koç, tek adam yönetimine giden sürecin, adım adım CHP'nin kimliğini oluşturduğunu ifade etti.

Partinin kendi ilkelerine ters düşmemesi gerektiğine işaret eden Koç, bunun, CHP'yi güvence olarak gören ve görmek isteyenlerde kaygıya yol açtığını, bu kaygıların mutlaka giderilmesi gerektiğine dikkati çekti. Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de daha demokratik, etkin ve dinamik bir tüzük oluşturmak için toplandıklarını söyledi. Parti tüzüğü değişikliğinin iki açıdan önemli olduğunu vurgulayan Yüceer, ''Biri, parti yönetimi ve işleyişin daha demokratik sisteme kavuşacak olması; diğeri, işleyişte daha etkin bir yapıya ulaşılması. Yeni tüzük, milletvekilleri adaylarının belirlenmesinde ön seçim düzenlemesini de benimsiyor'' diye konuştu.

CHP Parti Meclis Üyesi Ercan Karakaş ise Türkiye'nin önünde yerel seçim, genel seçim ve Cumhurbaşkanı seçimi olduğunu söyledi. Tüzük kurultayını, CHP'nin bu seçimlere yönelik bir ön hazırlığı olarak gördüğünü belirten Karakaş, ''Biz sosyal demokrat partiyiz. Kendi içimizde de çoğulcu olmak zorundayız. Parti içi demokrasi konusunda ufkumuzu geniş tutmalıyız'' dedi. CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, konuşmasında ''CHP kurultaylar partisi'' yönündeki söylemlere işaret ederek, ''Kurultaylar partisiyiz ve iftihar ediyoruz'' dedi. CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne gitmesinin eleştirildiğini ifade eden Acar, ''Anayasa Mahkemesi'ne gitmek mi ayıp yoksa iptal edilecek kanunlar yapmak mı?'' diye sordu.

Bedri Baykam ise CHP tüzüğünün, partinin kendini aşıp aşamayacağını, iktidar olup olmayacağını belirleyeceğini söyledi. ''Ezber bozuyoruz'' adı altında partinin politikasının değiştirilmemesini de isteyen Baykam, CHP'nin güçlü bir şekilde yolunda ilerlemesi gerektiğini belirtti. Balıkesir Milletvekili Namık Havutça bu kurultayın halkın iktidarı için bir işaret olduğunu söyledi. Anadolu'nun her tarafındaki devrimcilerin yeniden el ele vererek CHP iktidarını kurmak zorunda olduğunu belirten Havutça, bunun için çalışacaklarını kaydetti.

Söz alan diğer konuşmacılar da tüzük değişikliklerine ilişkin görüşlerini aktardılar. Konuşmalara ilişkin yeterlilik önergesinin oylanarak kabul edilmesinin ardından tüzük değişikliğinin maddeler halinde görüşülmesine geçildi. Bu arada CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayı'na eski Genel Başkan Deniz Baykal katılmadı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı