Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çarşaflı soyguncular kamerada

2 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Pendik’te bir banka şubesinde çarşaflı kadın kılığında iki kişi tarafından gerçekleştirilen silahlı soygunun failleri yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mustafa B. (31) ve Kenan C.’nin (26) soygundan birkaç gün önce polise ‘şüpheli şahıs’ ihbarı yapıp, polisin olay yerine geliş süresiyle ilgili zaman hesaplaması yaptıkları iddia edildi. Zanlıların banka içerisindeki soygun anı, bankanın güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi.Pendik Bahçelievler Mahallesi Aydınlıyolu Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesine 14 Kasım günü 14.50’de gelen çarşaflı kadın kılığındaki iki kişi, silah tehdidiyle içeridekileri etkisiz hale getirdikleri bankadan aldıkları 80 bin lirayla kayıplara karıştı. Soygunun aydınlatılması amacıyla çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, soygunun bankaya 3-4 km mesafede aynı binada ikamet eden Mustafa B. (31) ve Kenan C. (26) tarafından gerçekleştirildiğini belirledi. Olay sonrası kayıplara karışan şüphelilerin bir araya gelmesini bekleyen polis, iki arkadaşı, Pendik’te buluştukları an gözaltına aldı. Banka güvenlik görevlisine ait silah ve olayda kullanıldığı belirtilen 2 kuru sıkı silahı Tuzla’da denize attıkları ifade eden zanlıların gösterdikleri noktada yapılan aramalardan bir sonuç elde edilemedi. Şüphelilerin soygun sonrası paranın bir kısmını kendi banka hesabına yatırması için bir arkadaşlarına verdiğini belirleyen polis, hesaptaki 36 bin lira için işlem başlattı. Paranın 44 bin lirasının kıyafet, eğlence gibi lüks harcamalarda kullanıldığı öne sürüldü. SOYGUN ÖNCESİ TATBİKAT YAPMIŞLARPolis, soruşturmada, soyguncuların bir gün önce banka yakınında ‘şüpheli şahıs’ ihbarında bulunup, polisin geliş süresini belirlemek amacıyla tatbikat yaptıkları iddia edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından her iki zanlı da Pendik Adiyesi’ne sevk edildi. SOYGUNCULAR GÜVENLİK KAMERASINDASoyguncuların bankaya girişi, personeli etkisiz hale getirmesi ve olay yerinden uzaklaşma anları güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Çevredeki bir iş yerinin ve bankanın kamera kayıtlarında, soyguncuların aracını park etmesi, banka içerisindeki çarşaflı ve silahlı iki soyguncu, soyguncuların güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip yere yatırmaları, personeli ve müşterileri yere yatırmaları, banka içerisindeki hareketlilik, soygunculardan birinin çalışanların bulunduğu bölüme geçip kasaları boşaltması yer aldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı