Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Papuç bırakmayız''

27 Ekim 2012 Cumartesi günü yayınlandı CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "İçişleri Bakanı’nı buradan uyarıyorum. Eğer bir milletvekili arkadaşımın gözüne biber gazı gelirse sana Meclis'te o biber gazının tadını öğretiriz." dedi.

İnce, kendisine ait irtibat bürosunda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda hükümeti, milli bayram kutlamalarına baskı uygulamakla suçlayan İnce, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 30 Ağustos gibi önemli günlerimizle ilgili baskılar uyguluyor. Bu konuda kutlamaları engelliyor. Resepsiyonları iptal ediyor. Bir süredir cumhuriyetle hesaplaşma içinde olduğu çok net artık. Bunu aşikâr ve cüretkâr yapıyorlar." dedi.

Ankara’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacaklarını dile getiren İnce, şunları söyledi: "29 Ekim günü sivil toplum örgütleri Ankara’da, eski meclisin önünde toplanacaklar, yürüyecekler. Hükümet açıklama yapıyor; 'yaptırmayız bunu'. Bizim de genel başkan yardımcılarımız, grup başkanvekillerimiz bu konuda açıklamalar yaptılar. Ben de Yalova’da olacaktım o gün. Yalova’da örgütümüzle birlikte olacaktım. Fakat Ankara’ya gitmeyi uygun buldum. Orada arkadaşlarımla birlikte olacağım. Yalova’daki CHP’lileri sayın vali, sayın emniyet müdürüne emanet ediyorum. Onların kılına zarar gelsin istemem. Onların kılına zarar gelirse, bir yanlışlık olursa, bu konuda hesaplaşırız. Önce bunu bilelim."

Ankara’da düzenleyecekleri kutlama sırasında kendilerine bir müdahale gelmesi durumunda bunun karşılıksız kalamayacağını kaydeden Muharrem İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte eski meclisin önünde olacağız. Bizim emir kulu, gariban polis memuruyla işimiz olmaz. O çocuklara ne kızgınlığımız olur, ne başka bir şeyimiz olur. Bizim derdimiz İçişleri Bakanı'dır. İçişleri Bakanı’nı buradan uyarıyorum. Eğer bir milletvekili arkadaşımın gözüne biber gazı gelirse sana Meclis'te o biber gazının tadını öğretiriz. Bu böyle bilinsin. İçişleri Bakanı bunu bilsin. Eğer o gün bir milletvekilinin gözüne gaz gelirse o bakana Meclis'te milletvekilleriyle birlikte o gazı tattıracağız. Tattırmayan namerttir. Bunu da görecek. Bu topraklarda kimse Cumhuriyet Bayramı’nı yasaklayamaz. Kurban Bayramı’nı da yasaklayamaz, Ramazan Bayramı’nı da yasaklayamaz, Cumhuriyet Bayramı’nı da yasaklayamaz. Dini ve milli değerlerimizle kimse oynayamaz bizim. Bizim bağımsızlığımızın simgesidir cumhuriyet. Bütün kurumları fethetmiş, ele geçirmiş olabilirler. Ama Cumhuriyet Bayramı’nın engelleyecek bir hükümet bu topraklarda yaşayamaz. Ona bunu yaptırmayız. Herkes bunu bilsin. İçişleri Bakanı’na uyarımdır bu. Eğer biber gazının tadını almak istiyorsa milletvekillerini biber gazı sıktırsın."


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı