Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Diyarbakır'da eyleme polis müdahalesi

22 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı Diyarbakır’da cezaevlerindeki açlık grevi yapan tutukluları desteklemek bahanesiyle açıklama yapan kalabalığa polis izin vermeyince olaylar çıktı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bağlar ilçe binası önünde toplanan ve BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Van Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Emine Ayna, BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile çok sayıda partilinin bulunduğu kalabalık yürüyerek Diyarbakır E Tipi Cezaevi önüne gitmek istedi. Tutukluların açlık grevi eylemini desteklemek için cezaevi önünde basın açıklaması yapmak istemesine polis ekipleri tarafından izin verilmedi.

Diyarbakır Valiliği kararı ile izin verilmeyen basın açıklaması için yürüyen kalabalık ile polis ekipleri arasında zaman zaman tansiyon yükseldi. Kalabalık içinde bulunan vatandaşların polisi taşlaması ile başlayan gerginlikte aralarında DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un da bulunduğu göstericilere polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Polisin müdahalesinin ardından kalabalık ara sokaklara kaçarak Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde toplandı.

Olayların çıktığı Diyarbakır’da ara sokaklara kaçan göstericiler ile polis arasında yer yer kovalamacalar devam etti. Polisin sağduyulu davranması olayların büyümesini önledi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı