Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yeşil sahaya biber gazı

15 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı PTT 1. Lig 7. haftasında Şanlıurfaspor-1461 Trabzon maçında ev sahibi takım taraftarları sahaya girip hakem Hüseyin Sabancı'ya saldırmak isteyince mücadele tatil edildi.

Mücadele 1416 Trabzon'un deplasmanda 2-1 üstünlüğü ile devam ederken 34. dakikada tribünden sahaya giren bir Şanlıurfaspor taraftarı hakeme saldırmak istedi. Hakem Hüseyin Sabancı kendisine saldırmak isteyen taraftardan kaçarak kurtulmaya çalıştı.

Güvenlik güçleri bir anda sahaya giren taraftarı dışarı çıkartmak isterken bu kez iki takım oyuncuları arasında tartışma yaşandı. Oyuncular arasındaki sürtüşme kısa sürede sona erse de tribündeki gerginlikler devam edince hakem Hüseyin Sabancı, yardımcıları ile birlikte oyun alanını polis kordonunda terk etti.

Şanlıurfasporlu yöneticiler de kendi taraftarlarını sakinleştirmek için yoğun çaba harcadı. Ayrıca Şanlıurfaspor'da kaleci Atacan 13. dakikada kırmızı kart görüp oyundan atılmıştı.

Karşılaşmada ev sahibi Şanlıurfaspor Özgür'ün golüyle 7. dakikada 1-0 öne geçmiş, konuk ekip 1461 Trabzon da Sercan Kaya (penaltı) ve Caner'in golleriyle 2-1'lik üstünlüğü sağlamıştı. Ancak çıkan olaylar nedeniyle hakem Hüseyin Sabancı mücadeleyi tatil ettiğini açıkladı.

GÜVENLİK YETERSİZ KALDI

Şanlıurfasporlu futbolcular da taraftarlarını sakinleştirmek istese de öfkeli seyirciler tribünde kırdıkları koltukları sahaya fırlattılar.

Güvenlik görevlileri sahaya giren taraftarlara engel olmayı başaramazken maçın hakemi Hüseyin Sabancı ve yardımcıları güçlükle de olsa polis kordonunda sahayı terk etti.

Öte yandan Şanlıurfaspor taraftarları 'Vali istifa ' diye tezahürat yaptı.

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

Hakemin maçı tatil ettiğini açıklaması, ev sahibi ekip Şanlıurfaspor'un 3-0 hükmen sayılacağının da işareti oldu. Şanlıurfaspor, taraftarlarının sebep olduğu olaylar nedeniyle 1461 Trabzon maçında hükmen 3-0 yenik sayılacak.

TFF'nin müsabaka talimatlarında konuyla ilgili şu bilgi yer alıyor;

'Seyircilerin taşkın ve edebe aykırı hareketleri ile birlikte müsabakaya müdahaleleri sonucunda müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması hallerinde hakem, müsabakayı tatil ettiğini ilan eder. Bu hallerde TFF Yönetim Kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına karar verebilir. Ayrıca disiplin kurulları eylemlerin ağırlığına göre galibiyet halinde verilen puan kadar puan tenziline karar verebilirler. '

POLİS İLE TARAFTAR BİRBİRİNE GİRDİ

PTT 1'nci Lig takımından Şanlıurfaspor ile 1461 Trabzon arasında oynanan maç, çıkan olaylar üzerine yarıda kaldı. Polis, taş atan öfkeli taraftarlara biber gazıyla müdahale etti. Biber gazından etkilenenler hastaneye kaldırıldı, çok sayıda taraftar gözaltına alındı.

Maçın tatil edilmesinin ardından tribünleri boşaltan taraftarlar, GAP Arena Stadyumu önünde hakem aleyhine sloganlar attılar. Taraftarlar, kendilerini dağılmaları yönünde uyarıda bulunulan polise, taş atmaya başladı. Uyarılara rağmen taş atmayı sürdüren taraftarlara müdahale eden polis, biber gazı kullandı.

BAYILANLAR HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Biber gazından etkilenen çok sayıda taraftar, çağrılan ambulanslarda tedavi edildi, baygınlık geçirenler ise hastanelere gönderildi. Gerginlik üzerine stadyum ve çevresine zırhlı araçlar ile çok sayıda polis sevk edildi. Polis, taş atmayı sürdüren taraftarlara biber gazıyla müdahale etmeyi sürdürdü.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı