Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Lübnan'dan evine döndü

13 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı Lübnan'da serbest bırakılan Türk iş adamı Aydın Tufan Tekin, ''Serbest kaldıktan sonra Başbakanımız ve bazı bakanlarımız arayarak 'geçmiş olsun' dileklerini iletti'' dedi.

İş amaçlı gittiği Lübnan'da kaçırıldıktan 27 gün sonra serbest bırakılan Aydın Tufan Tekin, Marmaris'in İçmeler beldesindeki ailesinin evinde dinleniyor. Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda ziyaretçi eve gelerek Tekin ailesinin mutluluğuna ortak oldu. Misafirlerini yolcu ederken evin önünde bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, kurtulmasına yardımcı olan herkese teşekkür etti.

Lübnan'da uçaktan indikten yaklaşık 5 dakika sonra kaçırıldığını belirten Tekin, ''Aşirete ait 7 veya 8 evde kaldım. Yüzümü kapattıkları için gittiğimiz yerleri göremedim. Lübnan ordusunun genel bir arama operasyonu mevcuttu. Ancak benim bulunduğum noktaya bir operasyon düzenlenmedi. 'Aşiret serbest bıraktı' demek ne kadar doğru olur bilemiyorum. Hükümetler arasında bazı görüşmeler oldu, gelişmeler sonunda serbest bırakıldım ve Lübnan istihbaratına teslim edildim'' dedi.

Sadece Türk olduğu için kaçırılacak kişi olarak seçildiğini ifade eden Tekin, uçaktan inen bir Türk ile ilgili bir takip olduğunu düşündüğünü, ancak özellikle ismi verilerek kaçırıldığına inanmadığını kaydetti.

Kendisi ile ilgili haberleri takip ettiğini, ancak Türk kanallarını etkilenmemek için izlemediğini vurgulayan Tekin, kamera karşısında yaptığı konuşmayı ise yanlış tercümenin hayatını riske sokacağına inandığı için İngilizce olarak yaptığını dile getirdi.

Tekin, 27 gün boyunca her saniye öldürülme riski yaşadığını kaydeden Tekin, herhangi bir işkence görmediğini bildirdi.

Marmaris'e geldiği geceden beri çok sayıda kişinin telefonla arayarak ya da evlerine gelerek iyi dileklerini ilettiğini dile getiren Tekin, ''Serbest kaldıktan sonra Başbakanımız ve bazı bakanlarımız da arayarak 'geçmiş olsun' dileklerini iletti'' diye konuştu.

Muhabir: Levent Kişi

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı