Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mülteciler İsyanda

26 Ağustos 2012 Pazar günü yayınlandı Adıyaman Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan Suriyeli mülteciler, çarşı izinleri olmaması iddiasıyla toplanarak eylem yaptı.

Yurtta kalan Suriyeli mültecilerden bir grup, çarşı izinlerinin olmamasından dolayı yurtta sıkıldıklarını ve bu nedenden dolayı çarşı merkezine gitmek istediklerini öne sürerek yurttan çıkmak istedi. Yurt güvenlik görevlileri tarafından fark edilen olay polise bildirildi.

Kısa sürede olay yerine gelen polis ekibinin müdahalesi yetersiz kalınca, olay yerine çok sayıda takviye polis ekibi sevk edildi. Polis ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik ikna çalışması sonrası mülteciler olaysız bir şekilde dağıldı

Olay yeri yakınlarından geçmekte olan bazı vatandaşlar da olayın gerçekleştiği noktaya gelerek, "Adamlara devlet tarafından her türlü yardım ve destek yapılıyor. Her gün eylem her gün isyan ediyorlar ufak bahanelerle. Yok ayakkabım yırtıldı, yok sigaram bitti, yok efendim yurttan sıkıldım çarşıda gezmek istiyorum gibi bahaneler atıyorlar. Adamlar savaştan kaçmışlar ama sanki tatile gelmiş gibi hareket ediyorlar. Ülkemizi, memleketimizi beğenmiyorlar ise, kalkıp kendi ülkelerine gitsinler. Bu huzurlu ve insanların kardeşçe yaşadığı memleketi huzursuz hale getirmesinler" diyerek tepki gösterdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı