Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gündem: PKK-BDP buluşması

20 Ağustos 2012 Pazartesi günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BDP-PKK buluşması ile ilgili olarak "Görüntüler çok üzücü.

Herkesin büyük bir sorumluluk duygusu içinde hareket etmesi gerekir" dedi.

Bayram namazını kılmak için sabah saatlerinde Sultanahmet Camii'ne gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından karşılandı. Bayram namazını kılan ve vatandaşlarla bayramlaşan Gül, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tüm Türk halkının ve Müslümanların Ramazan Bayramını kutlayan Cumhurbaşkanı Gül, "Bu mübarek günler hürmetine milletimizin bahtı açık olsun. Ülkemize huzur barış temenni ediyoruz. Güzel bir günde çok sıkıntılar ve acılar içerisinde olan Müslüman halklar var. Başta komşumuz Suriye'de olmak üzere dünyanın bir çok yerinde. Onların hepsinin acısını paylaşıyoruz. Onların hepsinin acısının kısa sürede sona ermesini, düzenin güvenliğin kurulmasını, herkesin huzur ve mutluluk içerisinde olmasını temenni ediyorum. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum" dedi.

Gazetecilerin soruları üzerine son günlerde yaşanan terör olaylarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu: "Terörle mücadele içerisindeyiz. Bayram günü herkese şu çağrıda bulunalım. Şiddetle kan dökmekle, teröre karışmakla, teröre başvurmakla ne bir hak, ne hukuk alınabilir. Dolayısıyla herhangi bir terör ve şiddetle devletimiz asla hizaya getirilmez. Memleketimizin huzur güvenliği ve halkımızın mutluluğu için hepimiz elimizden geleni yapıyoruz. Bu ülkenin farklılıkları hepimizin zenginlikleridir. Nasıl binlerce yıl hep birlikte yaşadıysak bu ülke hepimizindir." Terörün hak ve hukukla ilgisi olmadığını anlatan Gül, şunları söyledi: "Teröre başvuranlar, terör yoluna düşenler çok büyük bir gaflet içerisindedir. Önce onların aileleri yakınları hep birlikte kucaklaşmalı, biz devlet olan yanlışta olan herkese evine dön diyoruz. Bu bayram günü tekrar bu çağrıyı herkese yapıyorum. Bu sonu olmayan bir yanlıştır. Bir kez kan dökmeye başladıktan sonra bu kan alır insanı hiç tahmin etmeyeceği yerlere götürür. Bütün vatandaşları uyarıyorum. Şiddete, teröre, kana bulaşanlara herkesin mesafe koyması gerekir." Abdullah Gül, BDP- PKK buluşmasına ilişkin olarak ise, "Görüntüler çok üzücü. Bayram günü fazla konuşmak istemiyorum. Herkesin büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde hareket etmesi gerekir" ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı