Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gül İzmir'de

17 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'yla ilgili verdiği karara ilişkin, ''Benim prensip olarak aldığım bir karar var. O da bu tartışmaların dışında kalmak. Benim için önemli olan görevimi layıkıyla yapmak'' dedi.

Gül, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer onuruna verdiği yemeğin ardından Crown Plaza Oteli'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'yla ilgili verdiği karara ilişkin bir soru üzerine Gül, ''Benim prensip olarak aldığım bir karar var. O da bu tartışmaların dışında kalmak. Benim için önemli olan görevimi layıkıyla yapmak'' diye konuştu.

Gül, yeniden aday olup olmayacağına yönelik soruya, ''Daha önümüzde bunları konuşmak için çok zaman var'' yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, Anayasa Mahkemesi'nin aldığı karara ilişkin yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine de konuya ilişkin tartışmaların devam ettiğini, bu süreçte herkesin fikrini ifade ettiğini söyledi.

-Turgut Özal'ın ölümü-

Bir gazetecinin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatına ilişkin soruşturmayla ilgili sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

''Dün de bu konuya ilişkin görüşlerimi açıkladım. Görev başında hayatını kaybeden cumhurbaşkanı için yapılması gerekenler maalesef o dönem yapılmamış. Yapılmış olsaydı, bugün bu tartışmalar olmazdı. 20 yıl sonra da olsa ailesi ve toplumun isteği üzerine bazı girişimler başlatıldı. Burada önemli olan bu tür tartışmaların tarihe bırakılmaması lazım. Gerçek ne ise o ortaya çıkmalı.''

-İzmir'in EXPO 2020 adaylığı-

Cumhurbaşkanı Gül, İzmir'deki programı kapsamında İzmir'in EXPO 2020 adaylığı ve yürütülen hazırlıklara ilişkin sunuma katılacağını da ifade etti.

İzmir'in EXPO adaylığını çok yakından takip ettiğini dile getiren Gül, bu konuda muhatapları ile yaptığı görüşmelerde ya da konuk başbakanları kabulünde, İzmir'in EXPO adaylığını mutlaka gündeme getirdiğini dile getirerek, ''Bu sefer de 'olmadı' dememek için çok iyi bir hazırlık yapmamız lazım'' dedi.

Muhabir: Senem Yazıcı / Ufuk Kırabalı / Bahri Okumuş

Yayıncı: A. Fatih Tekcan


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı