Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

28 Şubat'a 2. Operasyon

21 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı "28 Şubat" soruşturması kapsamındaki ikinci dalga operasyonu değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "12 Eylül referandumunda verilen sözler yerine geliyor.

Meydanlarda söylediklerimizi farklı şekilde eleştirenler, 'Bu sözler meydanda kalır' diyenler, herhalde bu referandumun, 'evet' diyenlerin haklılığını ortaya koymuşlardır. Temenni ederim ki hak yerini bulsun, adalet tecelli etsin ' dedi.

Başbakan Erdoğan, Katar ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

'28 Şubat ' soruşturması kapsamında bugün gerçekleşen ikinci dalga operasyon hakkındaki bir soru üzerine Başbakan Erdoğan, 'Bir soruşturmanın devamı. Konu ile ilgili değerlendirme yapmaktan öte, artık ülkemizde herkes şunu biliyor: Darbeler artık bu ülkede sorgulanıyor. 12 Eylül referandumunda verilen sözler yerine geliyor. Meydanlarda söylediklerimizi farklı şekilde eleştirenler, 'Bu sözler meydanda kalır'diyenler, herhalde bu referandumun, 'evet' diyenlerin haklılığını ortaya koymuşlardır. Temenni ederim ki hak yerini bulsun, adalet tecelli etsin ' diye konuştu.

ANA MUHALEFET PARTİSİNE ELEŞTİRİ

CHP'nin '4+4+4 ' yasasının şekil bakımından iptali ve yürütmesinin durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru ile ilgili soru üzerine Başbakan Erdoğan, 'Bu, ana muhalefet partisinin her zamanki uygulaması ve tutarsızlığının değişik bir versiyonudur ' dedi.

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kutlu Doğum Haftası'nda yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'in (SAV) hayatıyla ilgili güzel sözler sarf ettiğini hatırlatarak, 'İstanbul'daki konuşmasında farklı bir takdim sunmuştu. Ben de heyecanlanıp, 'Herhalde Anayasa Mahkemesi'ne gitmezler' demiştim. Bu yasada Kur'an'ın öğretilmesi, peygamberimizin hayatı var. Peygamberin hayatıyla ilgili bu kadar güzel sözleri söyleyenler, bu yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürmezler. Temenni ederiz ki son anda yine vazgeçerler, vazgeçmeleri daha isabetli olur. Aksi takdirde tutarsızlıklarının yeni bir uygulaması olacaktır ' ifadelerini kullandı.

'TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİYLE İLGİLİ FARKLI YAKLAŞIMLAR VAR '

Başbakan Erdoğan, tutuklu milletvekillerinin durumu konusunda TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in üç parti temsilcileri ile görüşmeler yaptığını, fakat görüşmelerde üç farklı yaklaşımın ortaya çıktığını ifade ederek, 'Ama böyle, o farklı, o farklı, öbürü daha farklı bir yaklaşım tarzı ortaya koyarlarsa, Meclis Başkanımız kendi ifadesiyle, 'Böyle bir durumda bu konuyu iktidar partisine götüremem' dedi.

İşin aslı da budur zaten ' diye konuştu.

'İŞİN ASLINI YARGI ORTAYA ÇIKARIR '

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da emniyetin yaptığı operasyonlarda bulunan bombaların Mesut Barzani'ye yönelik bir eylemde kullanılmak üzere hazırlandığı iddialarının hatırlatılması üzerine, operasyonun 25 günlük bir izleme çalışması sonucu olduğunu ifade ederek, 'Operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Bu aşamadan sonra işin aslını yargı ortaya çıkaracaktır ' dedi.

'ÜLKESİNE GÖNDERİLEBİLİR, ALIKONABİLİR '

Başbakan Erdoğan, Suriye'ye silah taşıdığı iddiasıyla İskenderun'da tutulan gemiyle ilgili soruya, 'Henüz boşaltma çalışmaları yapılıyor. Silah konusu işin tahmini*İncelenmesi sonucu ülkesine gönderilmesi ya da beyannamesinde farklı şeyler varsa alıkoymak da söz konusu. Bunların incelemesi şu anda yapılıyor. Neticeyi ondan sonra alacağız. Şu an kesin bir şey söylemem doğru olmaz ' cevabını verdi.

KATAR'A GİTTİ

Basın toplantısının ardından Başbakan Erdoğan; eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ve beraberindeki heyetle birlikte özel 'ANA ' uçağına binerek Katar'ın Doha şehrine hareket etti. Erdoğan'ı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve diğer yetkililer uğurladı.

Başbakan Erdoğan'a Katar temaslarında eşlik edecek heyette, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ ve Beşir Atalay, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik bulunuyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı