Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Cezaevinde Tabanca Şoku

10 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Kandıra Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde yatan Alaattin Çakıcı’nın 20 Şubat'ta Adalet Bakanlığı'na ‘cezaevine silah sokulmaya çalışılıyor’ şeklinde yazdığı mektup doğru çıktı.

Cezaevine yapılan operasyon sonrasında 3 mahkum 12 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak, 1 başgardiyan olmak üzere 4 infaz memurunun da gözaltına alındığı iddia ediliyor.

Ergenekon ve terör örgütü KCK soruşturması kapsamında tutuklananların kaldığı, Alaattin Çakıcı ve bir çok çete üyesinin bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi'ne silah sokulmaya çalışıldığı ortaya çıktı. İddialara göre, cezaevinde bulunan atölyede marangozluk yapan 3 mahkum dışarıdan mobilya malzemeleri istedi. Mahkumlarla bağlantılı olan kişiler, cezaevi tarafından temin edilecek ahşap malzemelerin içine zulalar halinde 1 tabanca ve 15 kurşun gizledi. Daha sonra cezaevine sokulmak istenen malzemeler, hapishane girişinde yapılan detaylı incelemede tespit edilerek güvenlik güçleri tarafından ele geçirildi. Yapılan operasyonlar sonrasında cezaevi içinde yapılan aramAda ise 30-40 gramlık esrar maddesi, cep telefonu ve çilingir malzemeleri de ele geçirildi.

Genişleyen operasyonla birlikte cezaevinde atölye bölümünde çalışan ve silahların içeriye girmesini sağlayacak olan müebbet hapis cezası alan İ.S., N.R. ve R.A. gözaltına alındı. Operasyonun sivil ayağında ise çeşitli ikametlere yapılan baskınlarda S.G., S.D., S.T., T.G., A.V., E.S., N.G., O.R., K.R., H.Ç., R.K. ve Ş.G. gözaltına alındı. Olayla ilgili cezaevinde görevli 1 'i başgardiyan olmak üzere 5 infaz memurunun da hakkında işlem başlatıldığı, konuyla ilgili idari tahkikatı Adalet Bakanlığı 'nın sürdüreceği iddia ediliyor. Gardiyanlar haricinde gözaltına alınan 15 kişinin ise Kandıra Savcılığınca TCK 'nın 220. Maddesi gereği 'Örgüt kurmak, örgüt kapsamında faaliyet yürütmek ' suçlarından ifadelerinin alınmasına devam edildiği öğrenildi.

Cezaevine silahın korunmak için mi yoksa Alaattin Çakıcı 'ya düzenlenmek istenen suikast için mi sokulmaya çalışıldığı hakkındaki bilgi ise önümüzdeki günler de netliğe kavuşacak. Çetenin cezaevindeki mahkumlarının müebbet hapis cezası aldıkları, cezaevine profesyonel olarak malzeme soktukları kaydedildi.

ALAATTİN ÇAKICI MEKTUP YAZMIŞTI

Avukat Mehmet Barış Yaya aracılığıyla gönderilen ve altında Alaattin Çakıcı 'nın da imzası bulunan bu mektupta, 'Bu cezaevine parçalara ayrılmış vaziyette silah sokulurken yakalandı. Cezaevi yönetimi tarafından. Ben de bunun üzerine, bu silah benim için gelmişse, kim tarafından içeriden de yardım ediliyorsa, öldürmüyorsalar, vazgeçiyorsalar diye küfürlü bir dilekçe yazıp 1 'inci müdürlüğe verdim ' ifadeleri yer alıyor.

Alaattin Çakıcı 'nın Bakan Ergin 'e hitaben yazdığı mektup şöyle bitiyor: 'Sayın bakanım. Benim can güvenliğim ile ilgili hiç bir problemim yok. Burası PKK 'lılar ve solcularla doldu. Onlar da burada, ben de buradayım. Hiç bir yere de sevkimi talep etmiyorum. Saygılarımla. Bilginize arz ederim. '


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı