Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

YGS'de 'Karekod' sistemi

24 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı ÖSYM, sınavlarda kopya çekilmesinin önüne geçmek ve kitapçığın dışarı sızdırılmasını önlemek için yeni bir güvenlik önlemi daha aldı. Her adaya ve kitapçığa özel olarak hazırlanan karekod uygulaması yarınki YGS’de kullanılacak.

HER soru kitapçığın künyesini barkodlayan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), kitapçıkların sınavdan önce ya da sınav sırasında kaçırılmasını önlemeyi hedefliyor. Sınav salonlarındaki görevliler, adayların soru kitapçığındaki barkod etiketini kitapçık üzerinden ayırarak, yoklama listesinde adaya ayrılan bölüme yapıştıracaklar. Böylece başkasının yerine sınava girme, sınava girmediği halde girmiş gibi gösterilmesinin önüne geçilecek.

ADaYA ZİMMETLİ KİTAPÇIK

ÖSYM yetkilileri, uygulamanın ilk kez yarın Yükseköğretime Geçiş Sınavı 'nda (YGS) kullanılacağını, adaya yönelik bir kodlama değil kitapçığına yönelik künye takip sistemi kurduklarını belirterek, sınav esnasında kaçırılan kitapçıkların da takibini sağlamayı amaçladığını bildirdi. Karekod sistemiyle soru kitapçıkları bir anlamda o adaya zimmetlenmiş olacak. Sınava girmeyen adayların soru kitapçıkları da tekrar ÖSYM merkezine dönmüş olacak.

Umudumuz Zuhuratbaba

YARIN sabah YGS 'ye girecek birçok öğrenci ve aileleri sınavda başarılı olmak umuduyla türbelere akın etti. İstanbul Bakırköy 'de bulunan Zuhuratbaba türbesinde kuyruklar oldu. Dualar okundu, okunmuş şekerler dağıtıldı, sınavda içilsin diye sular bir süre türbenin çatısında bekletildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı