Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kainat efendisini (S.A.S) anıyor

16 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı Batman'da ''Kutlu Doğum Haftası'' nedeniyle etkinlik düzenlendi.

İl Müftüsü Hasan Çağlar, Alyans Düğün Salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, ''Kutlu Doğum Haftası'' etkinliğinin peygamberi anmak değil, onu anlamak için yapılması gerektiğini söyledi.

Bu etkinliği düzenlemekteki amacın peygamberi daha iyi anlamak ve benimsediği görüşleri güzellikleri anlatmak olduğunu dile getirerek, şöyle dedi:

''Dünya da en çok anılan peygamberimiz dışında kimse yoktur. Burada onu anmak için değil onu anlamak için toplanıyoruz. Dünya Müslümanları her gün her saatte onu anıyor. Allah kelamını anlatmak ve Hz. Muhammed'e yakışır bir biçimde peygamberi anlatmak gerekir. Peygamber efendimiz bütün güzellikleri, doğruları söyleyen biridir. Bu tür etkinlikler daha önce camilerde mevlitler okunarak yapılırdı. Ancak peygamberimiz çeşitli alanlarda anlatılması gerekir.''

Etkinlikte ayrıca ''Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku'' paneli düzenlendi.

Panele Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Çiçek ile Dicle üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi de katıldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı