Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bahçeli AK Parti'ye yüklendi

14 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı Partisinin grup toplantısında 4+4+4 düzenlemesi sırasında çıkan kavgayı değerlendiren MHP Genel Başkanı Bahçeli, düzenlemeyle ilgili teklifin demokratik müzakereden zerre kadar nasibini almadığını belirterek, "Düzenleme yangından mal kaçırırcasına uygulanır ve farklı görüşler dinlenmeden vicdanlar kanatılırsa, bunun adı dünyanın her yerinde despotluk olarak adlandırılacaktır" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Konuşmasının büyük bir bölümünde komisyonda kavgalara neden olan 4+4+4 düzenlemesine değinen MHP lideri Bahçeli, komisyondaki kavgayı 'AK Parti'nin kabalığı, eşkiyalığı ve meclisi arenaya çeviren şuursuzluğu ' olarak değerlendirdi.

Düzenlemenin çok sancılı bir sürecin kapısını araladığını söyleyen Bahçeli, 'Düzenleme yangından mal kaçırırcasına uygulanır ve farklı görüşler dinlenmeden vicdanlar kanatılırsa, bunun adıdünyanın her yerinde despotluk olarak adlandırılacaktır ' diye konuştu. AK Parti'nin Alman Nazi'lere bile taş çıkarttığını ifade eden MHP lideri Bahçeli, AK Parti'nin son olayla demokratik vicdani yaraladığına vurgu yaptı.

'23 dakikada 20 maddenin kabulü, neresinden bakarsak bakalım, AK Parti hırsından başka birşey değildir ' diyen Devlet Bahçeli, 'Teklif, demokratik müzakereden zerre kadar nasibini alamamıştır ' dedi.

Bahçeli ayrıca yasa teklifinin mutlaka geri çekilmesi ve gerginliğin acilen sonlandırılması gerektiğini de belirterek, 'Eğitim en az Anayasa kadar belki de ondan daha önemlidir. Yumruğunu sıkan AK Parti, Başbakanın uzaktan kumandası ve yönlendirmesiyle önüne gelene vurmuş ve karşısına dikilenleri bertarafetmiştir ' şeklinde konuştu. 'Bundan sonra herhangi bir milletvekilinin kılına helal gelirse, bunun vebali başbakanın üzerinde olacaktır ' diyen MHP lideri, eğitim sisteminde yapılan düzenlemenin hiç kimseye faydasının dokunmayacağını ve katkı sağlamayacağını ifade etti.

Eğitim sistemindeki 4+4+4 düzenlemesinin kabul edilişi ve kamuoyuna sunuluşu itibariyle son derece antidemokratik ve meşruiyetten uzak olduğunu söyleyen Bahçeli, eğitim sistemindeki bu düzenlemenin büyük bir krizi de beraberinde getireceğini belirtti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı