Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İstanbul'da soğuk rekoru kırıldı

11 Ocak 2013 Cuma günü yayınlandı İstanbul'da dün gece soğuk hava rekoru kırıldı.

İstanbul dün gece en soğuk gecesini yaşadı.

Samandıra'da (- 9.8) derece ile istanbul'un en soğuk rekoru kırıldı.

İstanbul daha önce iki kez daha bu kadar etkili, dondurucu soğuklar yaşadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kayıtlarına göre bunlardan biri 1979 yılının Ocak ayında oldu. 4 ocak 1979'da İstanbul'da termometreler -7.9'u gösterdi.. 1985'de şubat ayının 22'inci günü ölçülen değer ise - 8.0.

Ancak dün gece ölçülen - 9.8, biri 34 diğeri 28 yıl önce yaşanan bu soğuk günleri geride bıraktı ve'en soğuk İstanbul günü' olarak kayıtlara geçti.

En soğuk gün İstanbul'un diğer merkezlerinde termometrelere şöyle yansıdı.

Atatürk Havalimanı (Bakırköy) : - 6.8

Sabiha Gökçen Hvlmn ( Pendik) : - 6.4

Şile : - 5.1

Florya : - 4.3

İstanbul'da hafta başından beri yoğun şekilde etkili olan kar yağışı bu gece yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Gece dışarı çıkanların soğuğa hazırlıklı oldukları görüldü. Boyunlarına atkı ve kaşkol takanlar soğuk havadan fazla etkilenmedi. Soğuk havaya aldırış etmeyenler aileleriyle ve arkadaşlarıyla Taksim'e gelerek gezmeyi tercih etti. Taksim Su Maksemi'nin çatısında sarkıtlar oluşurken park eden araçların üzeride buz tuttu.

SEYYAR DİGİTAL LEVHALARLA UYARI
Trafikte seyreden araç sürücüleri sürekli uyarı levhaları tarafından dondurucu soğuğa ve buzlu yollara karşı uyarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, seyyar dijital levhalarla sürücüleri gizli buzlanmaya karşı uyardı. Üzerinde'Dikkat, Gizli Buzlanma' yazan seyyar dijital levhalar ana arterlere, köprü ve viyadük girişlerine yerleştirildi. İstanbul'a Kayseri'den gezmeye gelen bir aile havanın fazla soğuk olmadığını Kayseri'deki havanın daha soğuk olduğunu söylerken başka bir aile soğuk havada gezmenin daha güzel olduğunu söyledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı