Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Film gibi soygun

23 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı Bağcılar'daki bir banka şubesinden, 2010 yılında silahlı soygun gerçekleştirdikleri gerekçesiyle 5 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların bankaya giriş anı, müşterileri bir araya toplayarak yere yatırmaları, soygun anı ve bankadan ayrılmaları güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Bir bankanın Bağcılar şubesinde, 20 Nisan 2010'da kar maskeli silahlı kişilerce gerçekleştirilen soygunla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, zanlıların kimliklerini belirledi.Düzenlenen operasyonla 5 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden M. Z. (53) ve H. Ç. (43) emniyette susma hakkını kullandı. D.K. (43) ise banka soygununu gerçekleştirdiklerini itiraf etti. 28 bin 400 lira, 2 bin 300 dolar ve 4 bin 400 euronun gasp edildiği soygunda kullanılan bir ruhsatsız tabanca ile bir kurusıkı tabanca da zanlılarla birlikte ele geçirildi. Zanlılardan terör örgütü DHKP-C üyesi olmaktan kaydı bulunan D.K'nın, soygun yerinden kaçış esnasında arkalarından açılan ateşle kulağından yaralandığı öne sürüldü. Hastaneye sevk edilen D.K. 'nın, röntgen filminde bir yumru olduğu ancak bunun kurşun olup olmadığının anlaşılmadığı öğrenildi.

Yumrunun kurşun olup olmadığı, Adli Tıp Kurumu 'nda yapılacak inceleme sonrası netlik kazanacak. Öte yandan, soygun anı da bankadaki güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi. Kar maskeli, silahlı soyguncuların şubeye gelişleri, soygun anı ve şubeden ayrılmaları güvenlik kamerelarına yansıdı. Görüntülerde, bankaya giren soyguncular, silah tehdidi ile bankadakileri bir araya toplayıp yere yatırıyor. Bu esnada, kaçmaya çalışan bankanın güvenlik görevlisi soygunculardan biri tarafından durduruluyor. Soygunculardan biri, yerde yatanların başında beklerken, diğeri kasalardaki paraları topluyor. İşlem yaptırmak üzere bankaya gelen yeni müşteriler de soyguncular tarafından etkisiz hale getirilerek yere yatırılıyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı