Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İzmir'e gidebilmek için ''Hastayım'' dedi

18 Mart 2012 Pazar günü yayınlandı Iğdır'da ''Otobüse yetişmek için ambulansı çağırdığı'' iddiasıyla ilgili suçlanan 62 yaşındaki Zennure Taş, ilaçlarım bittiği ve tansiyonu yükseldiği için köylülerin ambulans çağırdığını otobüse yetişmek için ambulans çağırdı haberinin yalan olduğunu söyledi.

Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Sarıbulak köyünde vefat eden kardeşinin taziyesine giden ve 20 gündür köyde yollar kapalı olduğu için mahsur kalan Zennure Taş'ın sağlık sorunları nedeniyle ambulans çağırdığı ortaya çıktı. Ulusal basında yer alan ''Otobüse yetişmek için ambulansı çağırdığı'' haberinin asılsız olduğunu belirten Taş, kendisinin yüksek tansiyon, kalp ve şeker hastası olduğunu, ilaçları bittiği ve fenalaştığı için ambulans çağırdığını ifade etti. Köyde kar nedeniyle günlerdir yolların kapalıolduğunu belirten Taş, ambulansın kendisini bir gün sonra almaya geldiğini ifade etti. Ambulansın kendisini Sarıbulak köyünün aşağısında bulunan Yukarı Civanlı köyünden alabileceğini bildirmesi üzerine köylülerin yardımıyla aşağı köye kadar köylülerin sırtlarında taşınarak götürüldüğü anlatan Zennure Taş, Tuzluca Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildiğini, bitmiş olan ilaçlarının orada yazılan reçete ile alındığını ifade etti

'BAVUL DENİLEN ÇANTAMDA İLAÇLARIM VE BİRKAÇ EŞYAM VAR '
'Ben hem tansiyon hem kalp hem de şeker hastasıyım 'diyen Taş, 'İzmir'de yaşıyorum, Sarıbulak köyünde kardeşim vefat edince taziyesine geldim. 20 gün köyde mahsur kaldım. Kar nedeniyle yollar kapalı olduğu için merkeze gidemiyordum. İlaçlarım bittiği ve tansiyonum yükseldiği için köylüler ambulans çağırdı. Ambulansın bir gün sonra aşağıdaki köyden beni alabileceği söylendi. Köydeki vatandaşlar da sırtlarında karın içine bata çıka beni diğer köye ulaştırdılar. Ambulans ancak oradan beni alabildi. İzmir'egitmem söz konusu değil ve yanımda 'bavul' denilen çantamda da ilaçlarım ve bir kaç eşyam vardı. Söyledikleri gibi otobüse yetişmem gibi bir durum söz konusu değil. Köyde ulaşım sıkıntısı olduğu için Iğdır'daki kardeşimin evine gitmek istediğimi oradaki gazetecilere de söylemiştim. Ancak söylediklerimi çarpıtmışlar. Bütün turizm şirketlerini arayıp ismime bilet ayrılmadığını görebilirler. İzmir'e de gitmedim, halen Iğdır'dayım 'diye konuştu.

Taş'ın kız kardeşi Bediha Sever ise kız kardeşinin durumunun acil olduğu için ambulans çağrıldığını söyledi. Sever, aksi bir durum olamayacağını çünkü kendilerinin araçlarının olduğunu bununla ilgili yetkili mercilere başvuracaklarını belirtti.

Öte yandan Tuzluca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Alparslan Erol, hastanın acil bir durumu olmadığını belirterek, 'Hastanın 112 Acil Servislik bir durumu yok. Ama kronik hastalıkları olduğu için ambulans çağırmış. Biz gereken tutanakların hepsini tuttuk 'dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı