Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yoksulluk hayatını kararttı

21 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı Parasızlıktan cep telefonunu satan Arzu Tavsamaz 13 yıldır beklediği böbrek naklini kaçırdı. Böbrek bir sonraki hastaya nakledildi

Adana'da böbrek nakli bekleyen 37 yaşındaki Arzu Tavsamaz, ekmek parası bulamadığı için cep telefonunu satınca organ nakil merkezi kendisine ulaşamadı ve 13 yıldır beklediği böbreğe kavuşamadı. Genç kadın şimdi hemşirelerin kendisine aldığı telefonu bir an olsun elinden düşürmüyor. Arzu Tavsamaz'ın hayatı tam bir dram... Genç kadının hayatı henüz 7 yaşında iken anne ve babasının ayrılmasıyla birlikte karardı. Babası başka bir kadınla evlendi. Üvey annesinden şiddet gören Arzu, kurtuluşu 14 yaşında evlenmekte buldu. 3 çocuğunu hasatalık ve kazalarda kaybetti. Büyük üzüntü yaşayan Arzu, 22 yaşında rahatsızlandı. Böbrek yetmezliği teşhisi konulan genç kadın tedavi gördüğü sırada bir darbe de eşinden yedi.

EŞİ TERK ETTİ
Hasta olduğu gerekçesiyle eşinin kendisini terk ettiğini söyleyen Arzu Tavsamaz uzun süre sokaklarda kaldığını ve rahatsızlanınca Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını anlattı. Yeri olmadığı için bir yıl hastanede bakılan Tavsamaz, haftada 3 kez diyalize girmeye başladı.

13 YILDIR BEKLİYOR
Çalışamadığı için maddi sıkıntı çektiğini ve ekmek parası için cep telefonunu 30 liraya sattığını söyleyen 37 yaşındaki Arzu Tavsamaz, 'Balcalı Hastanesi'ndeki görevliler beni arayarak uygun böbrek çıktığını söylemek istemiş ama ulaşamamışlar. Benden sonraki kişiye nakil yapmışlar. Beni 4 kez aradıklarını söylediler. Bu anı 13 yıldır bekliyordum. Çok üzüldüm. Çünkü artık diyalize girecek damarım kalmadı ' diye konuştu. Şimdi hemşirelerin kendisine aldığı telefonu elinden bir an olsun düşürmeyen Arzu Tavsamaz, müjdeli haberi bekliyor. Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Organ Nakli Merkezi yetkilileri, Tavsamaz'ı 4 kez telefonla aradıklarını ancak ulaşamadıklarını belirttiler.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı