Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bahçeli sohbet toplantısı düzenledi

14 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili açıklamalarını değerlendirerek, “Başbakanın bu diziyi seyredecek kadar vakti varsa, bu kadar yoğun işleri kim yapıyor diye sormak isterim” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sheraton Oteli’nde düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bahçeli, iktidarın, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütün kurumlarıyla beraber terörü ortadan kaldırması gerekirken, bundan vazgeçerek terör örgütü lideri Öcalan’la görüşmeyi ve onu tekrar müebbet hapisten adada ikamet eden PKK liderliğine taşıma gafletini ortaya koyduğunu önü sürdü. Bahçeli, “Nitekim hakiki delili 67 gün süren açlık grevi konusunda sayın bakanlar devreye girmiştir, sivil toplum kuruluşu harekete geçmiştir, basınımızda sürekli özellikle televizyonlarda yer alan belli şahsiyetler, ‘Aman bu kişi ölmesin’ diyerek bunu Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden tavizler almak suretiyle ortadan kaldırma çabalarında olmuşlardır. Buna tam yaklaşma süreci içerisinde müzakereleri dondurulmuş ve kamuoyuna aktarılan bir konu tekrar gündeme taşınmak suretiyle İmralı’da bulunan kişi tarafından verilen bir talimat üzerine açlık grevi sonlandırılmıştır. Buda Türkiye’de hiçbir kurumla kişinin sonuç alamayacağı ancak ve ancak bunu İmralı canisiyle mümkün olabileceği ifade edilen bir yanlışlık ortaya konmuştur. Buda İmralı canisinin 1978’den bu yana tek defi haline gelen 4 parçalı Kürdistan rüyasına yaklaşıyorum, rüyam gerçekleşiyor hevesi ve cesareti vermiştir. Bundan hükümet kendisine nasıl kurtaracaktır onu da beklemekteyiz” dedi.

“İDAM CEZASINI GERİ GETİRELİM”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın idam cezasıyla ilgili yaptığı açıklamalara da değinen Bahçeli, “Sayın Başbakan 326 milletvekiliyle TBMM’dedir. İmzaladıkları protokoller ortadadır. İdamın tekrar gelmesi için bir gayret gösterir ise, Meclis’e böyle bir yasa değişikliği uluslararası hukuk çerçevesinde de gözden geçirilerek getirildiği takdirde MHP geçmişte ifade ettiği gibi hodri meydan diyor. Gelin idam cezasını tekrar getirelim” şeklinde konuştu.

Uludere’de yaşanan olayların istismar edildiğini söyleyen Bahçeli, “Bunlar terörist midir? Kaçakçı mıdır? Yoksa masum bir köyün insanlarımıdır. Önce buna karar vermek lazımdır” dedi.

“BAŞBAKAN ‘MUHTEŞEM YÜZYIL’IN REYTİNGİNİ ARTTIRDI”

Gazetecilerin ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinin tartışmalara neden olduğunu ve MHP’nin geçen sene bu dizilere reklam verdiği ve bunlardan birinin de Muhteşem Yüzyıl olduğunun hatırlatılması üzerine ise Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:
“Sayın Başbakan kendisinin bir gizli gündemi var. Bunları belli bir takdimle uygulamaya çalışıyor. İşaretlerini mutlaka yurt dışı seyahatleri sırasında ve gittiği ülkede veya beraber götürdüğü basın mensuplarıyla uçakta açıklıyor. Ama, bu gizli gündemin uygulama aşamasına gelir, bir başka gündem oluşturuyor. Bu sanal gündem de bazen dize, bazen başka bir şey oluyor. Sayın Başbakan Muhteşem diziye seyredecek kadar vakti varsa, bu kadar yoğun işleri kim yapıyor diye sorarım. Eğer buna vakti yoksa gündemi bu şekliyle ele alıp bir tarihi olayların saptıran başka türlü anlaşmalara sebebiyet verecek davranışlara da zannederim kendisinin ağırlıklı RTÜK aracılığıyla müdahale etmesi gerekir. Yoksa, her gün televizyonlarda seyretmeyeni de seyreder hale getirerek çaba içerisinde oluyor. Ben arkadaşlarımızdan bazılarına şunu söyledim, ‘Başbakanın bu konuyu gündeme getirmeden evvel Muhteşem Süleyman dizisinin reytingi neydi, Başbakanın bu müdahalesinden sonra reytingler şimdi nereye tırmandı. Bunu merak ediyoruz, inceleyin bakalım.”

“CHP GENEL BAŞKANINA GÖNDERME”

Gazetecilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Irak’tan davet geldiğini ve MHP’ye böyle bir davet gelirse görüşlerinin ne olacağı yönünde soru sorulması üzerine de Bahçeli, “MHP’ye böyle bir gelme ihtimali hiç yok. Sıfır ihtimalle değerlendirme yapmaya da gerek yok. Ancak, Türkiye bir dış politika uygulaması içerisindedir. Bu uygulamaya sanki yurt içi meseleleri, yurt içi iktidar ve muhalefet ilişkilerini bir başka ülke tarafından istismarına vesile olabilecek bir davete alet olmamak lazım diye düşünüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ile ilgili soru üzerine de Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerine daha vakit var. MHP uzun bir süre içerisinde mahalli idarelerde seçimlerini yaptıktan sonra sıra Cumhurbaşkanlığı’na gelecektir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yapılabilmesi için iki ay önceden hazırlıkların yapılması gerekiyor. MHP’nin şuan için aday üzerinde her hangi bir düşüncesi bu aşamada görünmemektedir ve yoktur” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı