Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Etiler'deki ameliyat Şişli'den izlendi!

1 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı Dünyada ilk kez 2008 yılında uygulanmaya başlanan 'femtosaniye' lazer katarakt cerrahisi, canlı ameliyat eşliğinde göz doktorlarına tanıtıldı.

Yöntemi ilk uygulayan Prof. Dr. Zoltan Zsolt Nagy, yöntemin Son derece güvenli olduğunu ve uygulanan hastalardan hiçbir şikayet gelmediğini söyledi.

Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun ev sahipliğinde Cevahir Otel’de gerçekleştirilen ‘Femtosaniye Lazer Katarakt Cerrahisi Avrupa ve Türkiye Deneyimlerinin Karşılaştırılması’ konulu sempozyumda, dünyada ilk kez 2008 yılında uygulanan yöntem tanıtıldı. Sempozyuma yöntemi ilk kez kullanan Prof. Dr. Zoltan Zsolt Nagy da konuşmacı olarak katıldı.

Yerli ve yabancı göz doktorları konuşmalarında katarakt cerrahisinin Son durumunu ve yeni yöntemin artılarını aktardı. Sempozyumda katılımcı göz doktorlarına canlı ameliyatla da anlatım yapıldı. Etiler’de özel bir hastanede femtosaniye lazer yardımıyla yapılan katarakt ameliyatı salona naklen yansıtıldı. Ameliyat sırasında operasyonu gerçekleştiren doktora sorular da yöneltildi.Prof. Dr. Zoltan Zsolt Nagy, femtosaniye lazer yardımı ile katarakt yönteminde gelişmiş görüntüleme yöntemleri kullanılarak gözün kornea tabakasının kesilmesi, göz merceğinin ön zarının alınması ve katarakt oluşmuş merceğin göz içinde parçalanmasının lazer yardımı ile daha hassas ve daha düzgün yapılabildiğini söyledi.

Nagy, bu şekilde yapılan ameliyatlar Sonrasında göz içine takılan çok odaklı mercekler ile hastalardaki kırma kusurlarının daha doğru olarak düzeltilebildiğini anlattı. Yöntemi ilk kez 2008 yılında uyguladığını ifade eden Nagy, “Üç aşamalıydı. Nasıl yapacağımızı düşünüyorduk. Tüm aşamalar hepsi de harika çalıştı.” dedi.

Cihazın, 2011 Eylül ayında piyasaya çıktığını ifade eden Nagy, yaygınlığının ilerlediğini kaydetti.

Şu an 44 ülkede bin doktorun kullandığını aktaran Nagy, “Piyasada rekabet var. Değişik şirketler de cihazı üretmeye başlıyorlar. Çok daha yaygın olmamasının nedeni fiyatı fazla. Rekabetten dolayı fiyatı düşecektir. Şu an sadece özel hastaneler kullanabiliyor. Bunun üzerine araştırmalar yapıldı. Farkını kanıtlayabilirse, diğer yöntemle arasındaki güven farkını gösterebilirse daha çok yaygınlaşacaktır.” diye konuştu.

Teknolojinin anahtar kelimesinin güven olduğunu belirten Nagy, “Manuel fakolarda 4.8 çap olur, 4.9 veya 5.0 olur. Ama bu yöntemde tam istenen sayıya geliyor. bu nedenle daha güvenli. Hasta memnuniyeti yüzde 100. Zaten lazer kelimesini kullandığımızda hastalar ‘tamam bu güvenli’ diyor. Hiçbir hastamızda memnuniyet sorunu yaşamadık.” dedi.

Femtosaniye lazer katarakt cerrahisinin katarakt cerrahisinde gelinen en Son nokta olduğunu ifade eden Dünyagöz Hastanesi doktorlarından Efekan Coşkunseven, “Türkiye’de ocak ayında bir hastanemizde başladı.

İkinci ve üçüncü hastane olarak devam ediyor. İnanıyorum ki bir iki senede Türkiye’deki katarakt ameliyatlarının büyük bir çoğunluğu bu yöntemle yapılacak. Çünkü dünyanın gittiği yer orası. Tabi ki çok maliyetli bir yöntem. Cihazın kendisi ve sarf malzemesi maliyetli. Doktor daha önce insan eliyle yaptığı gözün içine girişleri artık lazerle yapıyor. Yaklaşık 45-50 saniyede göze girişleri, merceğin kapsülünün kesilmesi, merceğin parçalara ayrılması mümkün. Ameliyatın güvenilirliğini ve konforunu artırması, ameliyat Sonrası merceğin yerleştirilmesindeki başarısı nedeniyle kısa sürede yayılacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı