Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İzmir'de kan seferberliği

10 Ağustos 2012 Cuma günü yayınlandı İzmir'deki hain saldırının ardından, Ege Üniversitesi yaralı askerler için kan aradığını duyurdu.

İzmir Foça'daki saldırıda yaralanan 30 asker için 'acil kan ' anonsu yapılınca İzmirli'ler işlerini güçlerini bırakıp hastaneye akın etti. Hastanede doktorları da şaşkına çeviren inanılmaz bir kuyruk oluştu.

Yaralı askerlerin kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi her gruptan ama özellikle 0 Rh (-) grubu kan aradığını Twitter'dan duyurdu.

Ege Üniversitesi'nin Twitter hesabından yapılan çağrıda şu ifadeler kullanıldı: ''Yaralı Askerlerimiz Üniversitemiz Hastanesinde Acil Her Gruptan Kana İhtiyaç Vardır. Ege Üniversitesi Kan Merkezine Bekliyoruz..''

KAN İHTİYACI 20 DAKİKADA KARŞILANDI

Twitter'da Ege Üniversitesi'nin kan çağrısının büyük yankı uyandırması ve hurriyet.com.tr'nin haberinin ardından İzmirliler kan merkezine koştu. Kan ihtiyacı 20 dakika gibi kısa bir sürede karşılandı.

Hastane twitter sayfasından ikinci bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

'Hastanemizde şu anda kan ihtiyacı kalmamıştır, askerlerimiz için gerekli olan kan temin edilmiştir. Tüm İzmir halkına teşekkür ediyoruz.. Yaralı Askerlerimiz için Kan Merkezine intikal eden ve iyi dileklerini ileten tüm herkese teşekkür ederiz '

İZMİR SEFERBER OLDU

Kızılay Ege Bölge Müdürü Gökay Gök, sadece İzmir 'de değil İzmir'e yakın tüm illerde kendiliğinden oluşan büyük bir kan bağışı kampanyası gerçekleştiğini söyledi. Yaralı askerlerin kan ihtiyacını karşıladığını kaydeden Gök, bağış yapmak isteyenler için Ege Üniversitesi 'nin önüne üç mobil araçlarını yönlendirdiklerini belirtti. Gök, “Çok büyük bir akın var. Sadece İzmir 'den değil tüm Ege 'den vatandaşlar kan vermek için merkezlerimize koşuyor. Araçlarla kan takviyesini İzmir 'deki ana merkezimize taşıyoruz” dedi.

Gök ayrıca İzmir ve yakın çevresinde kan vermek isteyen vatandaşlara Kızılay kan toplama merkezlerinin adreslerini verdi:

Bağışta bulunmak isteyenler için Kızılay kan toplama merkezleri
Alsancak Merkezi
Bayraklı Merkezi
Üçkuyular Pazaryeri Konteyner
Karşıyaka Mobil
Foça Meydan
Çiğli Meydan Çadır
Şirinyer Meydan Çadır
Gaziemir Meydan Çadır
Dikili Meydan Çadır

KAN VERMEYE GELENLER ARASINDA ASKERLER DE VARDI, ŞEHİT YAKINLARI DA

Kan vermeye gelenlerden arasında bulunan Kemal Onur Erbay ve halası Aysun Erbay, Hatay 'ın İskenduren İlçesi 'nde PKK 'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda yakınları Kerem Oğuz Erbay 'ı şehit verdiklerini ve bugün de şehidin doğum günü olduğunu ifade edip, o günleri tekrar yaşadıklarını dile getirdi. Kemal Oğuz Erbay ile Aysun Erbay, gerekirse son damlasına kadar kanlarını verebileceklerini söyledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı