Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Hızlı telefon diplomasisi

1 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Barack Obama ile 36 dakika süren bir telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Görüşmede ağırlıklı olarak Suriye konusunun ele alındığı öğrenildi.Başbakanlık açıklamasına göre, Erdoğan dün akşam Obama'yı telefonla aradı. Görüşmede Suriye'de Beşşar Esed’in yönetimden ayrılması ve Suriye halkının meşru taleplerinin karşılanması da dahil olmak üzere, Suriye’deki siyasi geçiş sürecini hızlandırmaya yönelik çabaların koordinasyonu ele alındı. İki lider, Son olarak Halep’te de görülen, Suriye rejiminin kendi halkını hedef alan saldırılarından ve rejimin vahşeti yüzünden Suriye’de insani koşulların kötüleşmesinden giderek daha fazla endişe duyduklarını ifade etti.

Başbakan Erdoğan ve Başkan Obama, ülkelerinde yerlerinden edilen, Türkiye’ye ve komşu ülkelere kaçmak zorunda kalan Suriyelilere yardıma yönelik çabaları koordine etme konusunda da mutabık kaldı. İki lider, Suriye’de demokratik bir geçiş sürecini desteklemek için ABD ve Türkiye’nin birlikte çalışması için yetkililerin yakın temas halinde olmalarını kararlaştırdı.Başbakan Erdoğan, görüşme sırasında, Colorado’da yaşanan trajedide hayatlarını kaybedenler için Obama'ya taziye dileklerini de iletti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı