Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bakanlar Kurulu toplantısı

12 Haziran 2012 Salı günü yayınlandı Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 4. Yargı Paketinde özel yetkili mahkemelerle ilgili bir düzenleme yer almadığını belirterek, "Yani özel yetkili mahkemeler, CMK'nın 250, 251 ve 252. maddelerine yönelik 4. Yargı Paketi içerisinde hiçbir husus yer almamaktadır" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Toplantıda bazı kanun tasarılarının görüşüldüğünü belirten Arınç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin 4. Yargı Paketinde özel yetkili mahkemelerin yetkilerinin düzenlenmesiyle ilgili bir düzenlemenin olup olmadığını sorması üzerine Arınç, şunları söyledi: "4. Yargı Paketi dediğimiz konu görüşüldü. Bazı konularda daha çok katkı yapılması hususunda arkadaşlarımızın teklifleri ve tavsiyeleri oldu. Bunların ikmalini takriben Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilecek. Bu yüzden içeriği konusunda size detaylı bilgi vermeyeceğim. Ama biraz önce de söylediğim gibi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türkiye aleyhinde verdiği kararların önlenmesine yöneliktir. Bu aynı zamanda insan hakları alanındaki standartlarımızı yükseltme amaçlıdır. Sizin sorduğunuz özel hususla ilgili olarak 4. Yargı Paketi içerisinde hiçbir husus yer almamaktadır. Yani özel yetkili mahkemeler, CMK'nın 250, 251 ve 252. maddelerine yönelik 4. Yargı Paketi içerisinde hiçir husus yer almamaktadır. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı