Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Memur teklifi beğenmedi

16 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı KESK ve Kamu-Sen, 3+3 zam teklifini protesto etmek için 23 Mayıs'ta greve gidecek.

Son toplu görüşmelerin yapılacağı 21 Mayıs’a kadar bekleme kararı alan sendikalar, bu görüşmelerden bekledikleri kararın çıkmaması halinde hemen harekete geçecek. 3+3 zam teklifini değerlendiren KESK ve Kamu-Sen başkanları, düzenledikleri ortak basın toplantısında 23 Mayıs’ta greve gideceklerini açıkladı.

KESK Başkanı Lami Özgen, hükümetin yaptığı teklifle kamu çalışanlarıyla dalga geçildiğini, teklifi kabul edilemez bulduklarını, bu teklif karşısında grev haklarını hayata geçirmek istediklerini ifade etti.

Kamu-Sen ile ortak gerçekleştirilecek bu eyleme tüm kamu çalışanlarının katılması gerektiğini vurgulayan Özgen, “Kamu emekçileri olarak 10 yıldır bize yüzdelik zamlar olarak yaklaşan ve yasalarını dayatma şeklinde uygulayan hükümete karşı bütünlüklü olarak karşı duruyoruz. Hükümetin bu tutumunu kabul etmeyeceğiz ve greve gitmek suretiyle kamu işveren heyetinin teklifini yeniden gözden geçirmesi ve yeni tekliflerle gelmesini, kamu çalışanlarının hakkı olan bir hususu öne çıkarmasını istiyoruz. Kamu çalışanları sadaka istemiyor. Biz hakkımızı istiyoruz. Emeğimizi ve alın terimizi istiyoruz. Bugün bu toplantı vesilesiyle KESK olarak 23 Mayıs’ta greve gideceğimizi ilan ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İş bırakma eylemi dışında bir seçenek kalmadığını ifade eden Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, yapılan teklifi 'akla izana sığmayan ve kamu çalışanlarının talepleriyle uzaktan yakından ilgili olmayan bir teklif' şeklinde değerlendirdi. Koncuk, kamu çalışanları adına yapılan taleplerin hiçbirinin karşılık bulmadığı gerekçesiyle 23 Mayıs’ta yapılacak eylemin 21 Mayıs’ta yapılacak son görüşmelere kadar bekletileceğini, olumlu bir netice çıkmazsa eylemden vazgeçilmeyeceğinin altını çizdi. Hükümeti kamu çalışanlarının taleplerine duyarsız kalmakla suçlayan Koncuk, dün Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu’yu ziyaret ettiğini ve Memur-Sen’i de bu eyleme katılmaya davet ettiklerini ifade etti.

Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kamu-Sen Başkanı, 4B ve 4C çalışanlarını kapsayan taleplerinin yanında ek ödeme ve yüzdelik zam oranlarının iyileştirilmesinde ısrarcı olduklarını belirtti.

KESK Başkanı Lami Özgen de yüzdelik zamların yanı sıra iş güvencesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda kararlı olduklarını ifade etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı