Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP'de Gürsel Tekin şoku!

4 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı CHP Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, Gürsel Tekin'in istifasını Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na sunduğunu, son kararı Kılıçdaroğlu'nun vereceğini belirterek, "İstifa konusu MYK'da belli bir karara varmak amacıyla görüşülmemiştir.Bu konuya ilişkin gelişme Genel Başkanımız tarafından elbette kamuoyuyla paylaşılacak" diye konuştu.

CHP'de Gürsel Tekin'in istifa ettiği iddialarının ardından gözler bugün toplanan MYK toplantısına çevrilmişti. Yaklaşık 3 saat süren MYK sonrasında ise CHP Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, basın mensuplarının karşısına geçerek açıklama yaptı. Güler, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in istifası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Tekin'in istifasını Kılıçdaroğlu'na sunduğunu söyledi.

MYK'da bir Genel Başkan Yardımcısı'nı görevden alma yetkisinin Genel Başkan'da olduğuna vurgu yapan Birgül AymanGüler, "İstifa konusu MYK'da belli bir karara varmak amacıyla görüşülmemiştir. Bu konuya ilişkin gelişme Genel Başkanımız tarafından elbette kamuoyuyla paylaşılacak" dedi.

Birgül Ayman Güler, Gürsel Tekin'den sonra başka isimlerin de istifasını sunacağı şeklindeki haberlerin ise asparagas olduğunu, gerçeklikle ilgisinin olmadığını söyledi.

Bir gazetecinin, Gürsel Tekin'in istifasının kabul edilmeme gibi bir ihtimal olup olmadığını sorması üzerine Güler, "İstifa tek taraflı irade beyanıdır. Ama tüm kamu kurumlarında ve tüm örgütlenmelerde istifa bir makama sunulur. Bu makamın kabulu ile yürürlük kazanır. Elbette bu makam reddettiği halde istifa eden kişi bunda direnirse sonuç bellidir; istifa kabul edilmiş sayılır" cevabını verdi.

MELİH GÖKÇEK'İN İDDİALARI
Birgül Ayman Güler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in iddialarını da değerlendirdi. Güler, iddialar için "Tam bir Melih Gökçek iddiası olarak bakıyorum" diyerek, "Nedense AK Partili belediyeciler veya merkezi yöneticiler CHP'yi belli bir yöne doğru itmek için çok özel bir çaba gösteriyorlar ve bundan çok büyük zevk alıyorlar" dedi.

Güler, "Böyle bir şeyi Melih Gökçek söylediğine göre ona sorulması gerekir. Bence gerçekle uzak-yakın hiçbir ilişkisi yoktur" diye konuştu.

Güler, MYK üyeleri arasında anlaşmazlık olduğu şeklindeki iddialarla ilgili olaraksa, "Eğer CHP'ye yön vermek isteyen bu son derece tarafgir ama CHP'den yana taraf değil gazetecilerin her söyledikleriyle hareket edecek olsak herhalde biz işimizi yapamayız" şeklinde konuştu.

Güler, Gürsel Tekin'in istifasından başka istifasını sunan olmadığını, Kılıçdaroğlu'nun da başka MYK üyelerinden sözlü veya yazılı olarak istifasını istemediğinin altına çizdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı