Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Her şey 'geri çekilme' değil''

21 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, "Bu süreç Kürt halkı ve kanaat önderleri için bir sınavdır. Tarihi bir gelecek ve sorumluluktur" dedi.

Türk, BDP il binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Kürt siyasetçiler olarak nasıl bir çalışma içinde olacakları konusunda ortak yol bularak, ortak söylem geliştirerek ve ortak çalışma alanları oluşturarak çözüm sürecini karşılamaya çalışacaklarını söyledi.

"İçinde bulunduğumuz süreç Kürt halkı ve kanaat önderleri için bir sınavdır. Tarihi bir gelecek ve sorumluluktur" diyen Türk, sürece bu şekilde bakmak gerektiğini belirtti.

Türk, diyalog oluşturarak, tartışarak, sürecin içinde yer alarak süreci ileri götürmenin zorunlu olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

"Bu nedenle sadece bizim değil, muhataplarımızın da önemli sorumluluklarının olduğunu biliyoruz. Ortak bir çalışmayla barışı güçlü bir hale getirebilir, barışa katkı sunabiliriz. Bu sürecin dışında kalan kesimlerin de sürece yaklaşımları barış ve halkların diyaloğu açısından önemli katkılar sağlayabilir. Barıştan ve kardeşlikten söz edenler bugün sorumluluk almak zorundadır. Bu tarihi fırsat doğru bir şekilde değerlendirilmez ve sürece katkı sunulmazsa tarih ve Kürt halkının huzurunda vebal altında kalacaklar."

-"Çözümün kanallarını açacağız"-

Milletvekili Türk, çözüm sürecinin sağlıklı yürüyeceğine inandıklarını vurgulayarak, bunun için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını kaydetti.

Barışın, savaşın ve yaşamın risklerle dolu olduğuna işaret eden Türk, "Bu süreç risklerle dolu ve kuşkularımız olmasına rağmen barışın yanında olduğumuzu açık bir şekilde göstererek bu süreci götürmeye çalışacağız" dedi.

Ahmet Türk, pazarlık yapmadıklarını da kaydederek şöyle konuştu:

"Verilen mücadeleyi pazarlık olarak gündeme taşımak abesle iştigal. Siyasete ve siyasetçilere yakışmayan bir tavır. Biz yılların inkarını ortadan kaldırarak, halkların gönüllü birlikteliğini, halkların geleceğini ortaklaştıracağı bir dünya ve Türkiye'yi yaratmak için mücadele ediyoruz, pazarlık için mücadele etmiyoruz. 100 yıllık sorunların birkaç gün veya ayda çözülmeyeceğini iyi biliyoruz. Burada önemli olan topluma ve halka güven vermektir. Eğer karşılıklı güven ortamını oluşturabilirsek süreç sağlıklı yürüyecektir. Güvensizliği ortadan kaldıracak doğru adımların atılması gerekir. Bununla ilgili formüller ortaya koyacak, çözümün kanallarını açacağız. Yol haritası çizilmeden süreci doğru noktaya taşımamız mümkün değil."

Toplantıya BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve Ayla Akat Ata katıldı.

Muhabir: Aziz Aslan / Sema Kaplan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı