Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Görmez Kürtçe seslendi

16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Dicle Üniversitesi’nde öğrencilere çağrıda bulundu.

Görmez, “Farklılıklar bizim zenginliğimizdir, büyüklüğümüzdür ondan hiçbir zaman çekinmeyelim. O ihtilafı asla bir kavgaya dönüştürmemeliyiz.” dedi.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Prof. Dr. Mehmet Görmez’in ‘İnsan Onuru’ konulu konferansıyla başladı.

Hz. Muhammed(sav) insan onuru ve örnek kişiliği hakkında konuşan Görmez, “ İslam dini insana yaratılışından bahşedilen onuru verdi” dedi.

Onurun varlık, bilgi, insan ve alem gibi dört ana başlıkta toplanabileceğini vurguladı. Konuşmasının sonunda Dicle Üniversitesi’nde geçen hafta iki öğrenci grubu arasında yaşanan kavgaya da yer veren Görmez, öğrencilere çağrıda bulundu. Görmez, farlılıkların zenginlik olarak görülmesi gerektiğini kaydetti.

Mühim olanın ihtilafı rahmete dönüştürmek olduğunu anlatan Görmez, “Farklılıklar bizim zenginliğimizdir, büyüklüğümüzdür ondan hiçbir zaman çekinmeyelim. O ihtilafı asla bir kavgaya dönüştürmemeliyiz. İhtilafı zenginlik olarak değerlendirdiğimiz de o ‘Müsademe-i efkardan barikai hakikat doğar’. Fikirler çatışınca hakikat kıvılcımları ortala çıkar. O kıvılcımların ışığında hakikat çok daha berrak bir şekilde ortaya çıkaracaktır.” diye konuştu.

KUR’AN-I KERİM’İ SORGULAYARAK OKUYUN Yüreklerde büyük bir peygamber sevgisinin olduğunu anlatan Görmez, bu sevginin bilgiye dönüştürülmesi gerektiğini kaydetti.

Görmez, “Bizim yüreklerimizde bir peygamber sevgisi var. Ancak bu peygamber sevgisini bilgiye dönüştürmeliyiz, bilince dönüştürmeliyiz ve o bilgiyi hayata aktarmalıyız. Onun için hepimize düşen okumaktır. Sorgulayarak okuyun. Sorgulamaktan korkmayın. Biz hocalar bazen onun önünü kapatmaya çalışırız. Ama siz hiç korkmayın. Kur’an-ı Kerim okurken nasıl ki ilk okunmada insan tecvit hataları yaparken hiçbir sakınca olmaz ilk okumalarda sizin o sorgulamalarınız sizi hakkı ve hakikatı çok daha iyi anlamaya götürecek.” şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı