Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yanan çarşı yapılıyor

5 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı 6 Mart günü çıkan yangında tamamı yanan Yunus Emre Halk Çarşısı, yeniden inşa ediliyor.

Altındağ Belediyesi tarafından inşa ettirilecek çarşının, Ramazan ayında teslim edilmesi öngörülüyor

Törene, Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı’nın yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alpaslan, milletvekilleri ve esnaf katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, yangın olduğundan itibaren bütün kurumların gündeminde Yunus Emre Çarşısı yangınının olduğunu söyleyerek, esnafın sorununu çözülmesin yönünde bizzat çalıştığını kaydetti.

Yazıcı, Türkiye’de konuşanların ve iş yapanların olduğunu aktararak, “İş yapmayan adam çok konuşur. Onları görüyorsunuz. Buraya geldiler. Afet sonrası yangının ardından kalan kül üzerinden kendilerine rant çıkarmaya çalışanlar oldu” şeklinde konuştu.

Kendilerini şov yapmadıklarını, iş yaptıklarını vurgulayan Yazıcı, “İşte onun için buradayız bugün. Sizin sorununuz bizim gündemimiz içinde yer alacak” dedi.

Türkiye’nin muazzam bir dönüşüm yaşandığını ifade eden Yazıcı, hükümetin bakışının dönüşümde en önemli unsurlardan bir tanesi olduğunu hatırlattı. Yazıcı, Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki’ye teşekkür etti.

Yazıcı, esnaf ve sanatkarların Türkiye’nin orta direği olduğunu belirterek, Türkiye’deki 2 milyon 100 bin esnaf ve sanatkarın olduğunu kaydetti.

Yazıcı, “Bu kesime millete ait hazineden aktarılan kaynak, kredi olarak 157 milyon liraydı. Ödenen faiz yüzde 57. Bu büyük kesim 157 milyon kredi kullanıyordu. Biz ne yaptık. Bizim 2012 yılı sonu itibariyle esnaf ve sanatkarların Halk Bankası’ndan kullandığı toplam kredi 7 milyar TL. Faiz oranı yüzde 5” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Başbakan Erdoğan’ın talimatı ile esnafın mağduriyetinin önlenmesi için yola çıkıldığını belirterek, konuyla ilgili olarak gerekli kurumlarla bir araya geldiklerini kaydetti.

Kapusuz, “Hemen AFAD’dan 2 bin lira olmak üzere destek geldi. Başbakanımızın talimatıyla Sosyal Yardım Fonu’ndan 3 bin liralık karar çıktı. ATO’muzdan da 500 lira olmak üzere her bir esnafımız için 5 bin 500 lira nakdi destek çıktı. Bugün bunların hepsi sizlere dağıtılmak üzere hesaba girildi. Vergiyle irtibatlarınız var. Vergi Dairesi mücbir sebep gereği sizin vergilerinizle ilgili hukuki her türlü tehir, taksitlendirme gibi işlemleri yapacak. Ayrıca Enerji Bakanlığı ile ilgili olarak, Enerjisa ile irtibat kuruldu. Onlar, buradaki yapılan çalışmalara her türlü katkıyı yapmak için karar aldılar. Ayrıca, özel bankalarla irtibat halinde esnafımız olursa diye, Bankalar Birliği Başkanımız diğer bankalarla irtibat kurdu. Sizin adınıza gerekli olan işlem hangi işlem varsa, sizin adınıza yapma üzere karar aldı” ifadelerini kullandı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, esnafın hükümeti bizzat yanlarında hissettiğini söyleyerek, “Belediye olarak çok kısa sürede gece gündüz demeden kendileriyle toplantılar yaparak, onların arzu ve istekleri doğrultusunda sadece tek katlı, yalnız burada ticaretle uğraşan esnafın ticaret yapabileceği bir proje hazırlandı, mutabık kalındı ve bugün sizin ve konuklarımızın teşrifiyle temel atma töreni yapar hale geldik” şeklinde konuştu.

Tiryaki, Belediye olarak söz verdiklerini söyleyerek, “Bu müesseseyi, çarşıyı 576 adet dükkanı, her biri bundan öte kendi kullandığı mekanın en az iki katı, üç katı, bazıları dört katı olmak üzere esnafında tahmin edemeyeceği bir zamanda kendilerine teslim edeceğiz. Birçok dükkanın dağıtımı konusunda hassasiyet göstereceğiz ve çarşıyı inşallah Ramazan ayında kendilerine teslim edeceğiz. Yaklaşık 3,5 milyon lira keşif bedelli çarşıyı Belediye kaynaklarından esnafımızdan bir kuruş talep etmeden onlara teslim edeceğiz” diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, tören alanına getirilen koyunların kesilmesine izin vermedi ancak koyunlar kesilmekten kurtulamadı. Bakan Yazıcı, tören alanını terk ettikten sonra koyunlar kurban edildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı