Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Bayrakla sorunumuz yok''

23 Mart 2013 Cumartesi günü yayınlandı BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''Silahlı mücadelenin yüzde 99'u bitti.Yüzde'1 i hükümete kaldı'' dedi.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Demirtaş, kutlamalar sırasında okunan Abdullah Öcalan'ın mesajıyla ilgili olarak "Çok net, çok kararlı bir çağrı, geri dönüşümü olmayan bir çağrı" diye konuştu.

Demokratik reform tedbirleriyle silahın gündemden düşeceğini ifade eden Selahattin Demirtaş, "Kürt sorunundan kaynaklı silahlı mücadelenin yüzde 99’u bitti. Yüzde 1'i hükümete kaldı” dedi.

Demirtaş, yasa çıkarılması halinde PKK üyelerinin sınırdışına çıkmasının Ağustos ayında biteceğini di dile getirdi.

Çekilmeyle ilgili olarak komisyon kurulmasını isteyen Demirtaş, “Silahlı güçlerin ülkeden çıkışıyla ilgili iki komisyon oluşturulmalı. Bu komisyonlardan biri resmi, diğeri sivil olmalıdır” diye konuştu.

Selahattin Demirtaş, “Kürt inkarı bitti, kimlik kazanıldı” şeklinde konuştu.

'TÜRK BAYRAĞIYLA İLGİLİ SORUNUMUZ YOK'
Demirtaş, kutlamalarda Türk bayrağının olmamasına yönelik eleştirileri ise “Bizim Türk bayrağıyla ilgili bir sorunumuz yok. Türk bayrağı bu ülkede yaşayan herkesin bayrağıdır. Ancak bayrak dayatması yapanların niyetinin iyi olmadığını düşünüyorum. Irkçı çevrelerin yaptığı dayatma, bayrak önünde diz çöktürme anlayışıdır. Kürtler bundan rahatsız. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bayrağından rahatsız değiliz” şeklinde yanıtladı.

BDP Eşbaşkanı, 4. heyetin de İmralı'ya gitmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

ÖCALAN'DAN TARİHİ ÇAĞRI

Yüz binlerce kişinin katıldığı Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında Abdullah Öcalan’ın mesajı okunmuştu.

Mesajında “silahlar sussun” diyen Öcalan, PKK’ya “Sınırdışına çekilin” çağrısı yapmıştı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı